ABC om BYOD för SMB

Det började med telefoner utan ramp upp till inkludera tabletter. Det är Bring Your Own Device (BYOD) rörelse, där anställda verka för tillåtelse att ta med sin egen enhet som ska användas för arbete. BYOD kan vara användbara för små eller medelstora företag (SMB) som ett sätt att hålla de anställda nöjda och samtidigt minska kostnaderna. Vilket de anställda ta med sig egna enheter att arbeta är nytt, och företagen bör tänka på förgreningar till företaget.

BYOD är inte för alla

Många anställda är helt bra med företaget dela ut telefoner eller tabletter för att använda i arbetet. De vill inte använda sin egen inköpt utrustning till gagn för bolaget. Andra skulle hellre ha sina egna prylar till hands, även för arbete, och är villiga att använda dem till gagn för arbetsgivaren.

Missnöje över den utrustning som används av företaget är en gemensam drivkraft för anställda som vill ta med sin egen enhet. Folk köper vad de vill, och vissa hatar andra lösningar, särskilt de som tillhandahålls av företaget. Andra föredrar det enkla tillvägagångssättet, och bara ha en enhet för att ta itu med är bättre. Inget mer med en telefon för personlig och en annan för verksamheten.

Tänk BYOD igenom innan man tillåter det på arbetsplatsen

Företag som överväger att låta de anställda ta med sin egen enhet som ska användas för arbete bör först tänka igenom konsekvenserna för detta. Har anställda använder sin egen utrustning innebär att tydligt definiera vad det innebär i praktiken. Folk tycker om sina egna prylar som sina egna, men BYOD är en gråzon.

: Q & A: Vad BYOD betyder för IT

Två saker är viktiga för både anställda och arbetsgivare att komma ihåg i BYOD situationer: prylar hör till den anställde, men något som skapats på dem för arbete tillhör företaget. Det låter självklart, men människor tenderar att tänka vad de gör med sin egen telefon (eller annan anordning) tillhör dem. Verkligheten är att all information, oavsett om dokument, bilder, anteckningar eller liknande innehåll som skapats på jobbet för arbete tillhör företaget.

Detta bör preciseras tydligt i politik och förfaranden för att hantera den BYOD scenariot innan sparka bort det. Båda sidor bör förstå vem som äger vad, och vad det betyder, innan den första anställda ger första gadget för arbete.

När folk använder sina egna enheter för arbete, är det oundvikligt att de kommer att sluta med potentiellt känslig företagsinformation (eller klient) information om deras gadget. Detta kräver förnuftiga förfaranden för att säkerställa att informationen förblir skyddad genom både företag och personligt bruk av enheten. Dessa måste vara tydligt definierad och förstås innan gadgeten träffar skrivbordet.

Förbered för det oväntade

Vissa sällsynta fall kommer att hamna händer, och alla måste vara redo att hantera dem. Enheter är förlorade eller stulna varje dag i denna stora, dålig värld, och förr eller senare kommer att hända i BYOD situationer. Lägg ut exakta steg för den anställde att ta när detta händer, och när de ska göra dem.

Nyckeln till lägre pris Ultrabooks? Ett ord: Plast, HP: s nya bärbara lineup: Kommer-konsumenter spark i, Samsung höjer designen bar med Series 9 laptop, HP uppdaterar Pavilion bärbara datorer, inklusive nya m6 fauxtrabook, HP meddelar Envy ultrabooks, “sleekbooks,” affärsinriktade Elite Folio;? mobil allt-i-ett sticker ut bland trio av nya HP-skrivare, webbplatsen UK: HP levererar Elite Folio ultrabook för företag, Intel spelar upp användarupplevelse över hårdvara på Ultrabooks

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär, Enterprise Software, HPE i samtal om att sälja av sin programvaruportfölj, Enterprise, HPE uppdaterar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand

Det skulle hjälpa om personliga enhet kan fjärrensas i fall det försvinner. Det finns program tillgängliga för de flesta plattformar för att göra detta, och de bör vara en del av programmet från början. Medan den anställde äger (och är ansvarig för) hans / hennes gadget, tillhör något arbete data till företaget och det är upp till arbetsgivaren att skydda den.

Hur man hanterar driftstopp

Nuvarande prylar är ganska välgjorda, men ibland misslyckas. Detta innebär oplanerade driftstopp som personal behandlar den misslyckade enheten. Oavsett om det innebär ett besök på den lokala Genius Bar eller åter gadget till tillverkaren för reparation / utbyte, kommer det vanligtvis en period då enheten är inte tillgänglig för användning.

Företaget måste vara beredd att tillhandahålla en tillfällig anordning för den anställde att använda under sådana perioder. Medan den personliga gadget är ansvarig för den anställde, har företaget inte vill något arbete att ske när det är ut för reparation. Det innebär en lånad av en viss tid för att hålla växlarna vänder på arbetsplatsen.

Samma oro företagsdata för saknade prylar gäller de som returneras för service. Lägg ut förfarandet för att skydda data innan någon enhet skickas ut för reparation av den anställde.

Adress potentiella samverkansfrågor

Medan den populära känslan hävdar mobila enheter är bara bra för att konsumera innehåll, kunniga användare vet att så inte är fallet. Arbetare som är villiga att ta sin älskade enheten till arbete förmodligen redan att skapa innehåll på gadgeten. Det är vettigt att förstå detta kommer att ske, och ta itu med det i de förfaranden som definierar BYOD situationen.

Du vill inte dina anställda plötsligt ta emot dokument eller information i format som inte kan hantera, så definiera vad som ska användas. Det är bättre att använda vanliga format som PDF eller andra som vanligtvis används för dokument. Diktera vad som ska användas av den mobila medarbetaren att hålla saker går smidigt.

Företag ladda normalt upp företagspresenter med officiella program, så gör samma sak för personliga enheter som används. Detta håller alla som arbetar tillsammans smidigt, och flyttar kostnaden för verktygen till arbetsgivaren där det hör hemma.

Den BYOD fenomen kommer, omfamna det

Dessa är långt ifrån alla av de frågor som BYOD kommer att skapa, och politiken kommer att behöva anpassa sig till hantera nya när de uppstår. Detta är en helt ny utmaning för företaget, och överraskningar kommer att ske från tid till annan.

Det är viktigt att närma sig detta med rätt inställning på både den del av arbetstagaren och företaget. Var inte alltför hårdhänta att definiera regler, eftersom arbetarna använder sin egen egendom. Var realistisk i att göra precis vad som behövs för att skydda företagets information och en gladare arbetsplats blir resultatet.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

HPE i samtal för att sälja sin programvaruportfölj

HPE uppdateringar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand