Akilleshälen i Mobile Enterprise Apps

mul-ti-plexer-er. substantiv. En anordning, i elektronik, syntetiserar att olika datasignaler till en enda, enhetlig utgång. webbplatsen Multiplexer går samman olika perspektiv, medietyper, och datakällor och syntetiserar dem i ett tydligt budskap, via en sponsrad blogg.

webbplatsen Multiplexer tillåter marknadsförare att ansluta direkt med webbplatsen samhället genom att ge dem möjlighet att blogga på hemsidan publiceringsplattform. Innehållet på webbplatsen Multiplexerkontrollsystem bloggar produceras i samarbete med sponsorn och är inte en del av webbplatsens redaktionella innehållet.

är förmodligen inte vad du tror att det är. Och det är inte något som kontrolleras av utvecklare (även om IT-chefer säker som fan gör).

För att reta / hindra dig lite längre, låt oss först ta omvägen längs memory lane till 2003, och Rise of the Machines Web 2.0.

När de blev översvämmas av webbtrafik, såg Web 2.0 startups för billigare, mindre brute-force lösningar än sina dot-com föregångare skulle, som att köpa Sun-servrar eller hyra T3 linjer.

Enter “lastbalansering”, som beskriver strategin att sprida ut din webbsida eller interna nätverkstrafik för bättre prestanda. Detta kan göras på två sätt: plopping i en produkt switch-typ i det befintliga nätverket, eller åter architecting ditt nätverk från flera kraftfulla centrala servrar i en stor, distribuerad “serverfarm” består av hundratals eller tusentals datorer.

Lastbalansering är inte längre ett hett ämne, eftersom lösningen har ganska mycket sipprat ner från webben till vanliga företag.

Men rörlighet återskapar behovet för företag att åter balansera sina arbetsbelastningar.

Varför? När datorer var den primära enheten och 3G fortfarande bara en dröm, var varken viktigt eller förväntade realtid tillgång till data. Rapporter e-postas till dig regelbundna intervaller – ingen gick in Crystal Reports och drog själva uppgifterna. Eventuella ad hoc-rapporter skulle sändas som en begäran till ditt eget företag analytiker, som sedan skulle komma tillbaka med något för dig efter flera dagar eller en vecka.

Idag har vi kraftfulla smartphones och surfplattor, 3G och 4G-nät och lättanvända mobila appar som ansluter direkt tillbaka till servern. Allt på front-end har aktiverats för realtid.

Vad sägs om den bakre änden? Inte så mycket. Förseningar i överflöd fortfarande. Plötsligt din ansökan och datalager ser ur balans igen. Det är din akilleshäl.

Naturligtvis, byta serverprogram eller mellanprogram för att minska latens kan uppriktigt bli dyrt. Men ROI kan vara väl värt det.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Jag har ofta talat upp den verkliga omfattningen av de mobila installationer enheten på mitt moderbolag, SAP: 11.000 iPads, 5000 iPhone, experiment med Samsung Galaxy Tab och Amazon Kindle Fire, etc.

Vad är lika imponerande är dock vad det är gjort på back-end.

SAP: s säljare som används för att förlita sig på Excel för att spåra försäljning, en av många faktorer varför “vi var tvungna att vänta 2, 3, 4 månader för att förstå vad sålde, vad inte sälja”, säger Global Sales VD, Rob Enslin i en färsk video .

Nu kan hans säljare samt SAP chefer få sådan information direkt på sina iPads. Detta möjliggörs genom användning av SAP: s HANA in-minnesdata apparaten i samband med SAP BusinessObjects. Tillsammans de påskynda behandlingen av 3 TB CRM-data så att den kan knastrade och manipuleras av slutanvändarna.

SAP huvuden vet vad jag menar med förkortningen COPA. Det står för lönsamhetsanalys modulen i sin långvariga ERP.

HANA används också för att påskynda COPA internt på SAP. Under en Tweetchat förra veckan avslöjade CIO Oliver Bussmann att HANA påskyndas bearbetningstiden så mycket att en viktig KPI föll från 28 timmar till 4 timmar – en sjufaldig förbättring.

Som Bussmann twittrade under hans chatt: “Kombinationen av realtidsdata i kombination med mobil åtkomst är den nya killer app.”

Med andra ord: om du vill få ut det mesta av dina mobila enheter och appar, måste du stärka, om inte översyn, din back-end system. Genom att göra så, men du återfå din tidigare balans, men på ett högre plan.

———

Tid för en snabb kommersiell: Sybase, ett SAP Company, har precis släppt en ny bok, Mobility Manifesto: Att omvandla Enterprise, som jag var redaktör.

Du kan ladda ner den på www.MobilityManifesto.com. Räkna med en blandning av snarky observationer om den svåra situationen för rörlighets svalt arbetare, eventuellt gillar er.

Blandas också är bra affärsstrategi och genomförbara IT taktik. Alla med ett minimum av shilling för Sybase och SAP-produkter.

Du kan även skicka en kopia av boken eller e-bok till din chef eller CIO. Det är lättare än Upptar hans eller hennes kontor, och kan visa sig vara lika effektivt.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner