Amazon Kindle Fire är ingen iPad Killer

Detta? Detta är vad alla spänningen om? Do not get me fel. Den just presenterade Amazon Kindle Fire är en fin low-end Android Linux-baserade e-läsare / tablett, men det är inte en stor Android tablett och det är verkligen ingen iPad mördare.

I väntan på att få mina händer på en kvarn på Amazon, har du levereras tillräckligt med böcker till min plats att känna min adress utantill, jag vet redan tillräckligt för att veta vad Kindle Fire är och inte är. För det första är det inte en full-powered tablett. Om du vill ha en fullstor tablett med Android under huven jag rekommenderar att du ger Samsung Galaxy Tab 10.1 ett försök.

Det är emellertid en fin mediekonsument anordning. När jag tittar på Kindle Fire, ser jag inte så mycket en tablett som nästa generation av e-läsare. I stället för att bara e-böcker, kommer Kindle Fire låt du titta på film, från Amazon Prime nyligen utvidgade videobibliotek, lyssna på musik, och få precis tillräckligt av webben, med sin nya Siden webbläsare som du kan använda det för vissa grundläggande surfa.

Sätta ihop allt, och jag ser Amazons nästa generations konkurrent för Barnes & Nobles Nook Color mycket mer än jag gör en full-powered tablett. Naturligtvis, med en prislapp på $ 199, kan det vara mycket populärt.

Samtidigt skulle jag inte piska ut min kreditkort för att beställa en ännu. När allt kommer omkring, det finns rykten på gång att detta är en “övergångslösning” Kindle tablett som sköt ut genom dörren precis i tid för semester. Jag kunde se det. Dessutom kommer Barnes & Nobles snart att släppa sin julhelgen uppdatering av Nook Color 2.

Som det ser ut nu, dual-core driven, Android-Amazon Kindle, med sin 7-tums färgskärm ser ut att definiera en halvvägs plats mellan fulla drivna tabletter och e-läsare. Jag misstänker starkt Nook Color 2 kommer snart att försöka ockupera samma sweet spot.

Vad jag tycker är mer intressant på kort sikt men är Amazons nya line-up av e-läsare. Med priser som börjar på $ 79, har märkes-e-läsare aldrig varit billigare. Författare, läsare och förlag har länge diskuterat hur snabbt vi alla kommer att vara att vända sig till e-böcker. Jag vet svaret nu. Med priser som dessa, kommer det att bli ännu snabbare än vi någonsin hade trott.

 Berättelser

Amazons Bezos avslöjar Kindle Fire, färg tablett dator

Amazons Kindle Tablet: Syftar till iPad eller Nook Color?

Amazons Bezos avslöjar Kindle Touch, $ 99 Kindle, $ 79

Amazon landar Fox streaming deal

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Recension: Barnes & Nobles ‘Nook Color går Android Tablet

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner