Användartänkesätt, inte tech, utmana S’pore biz automation

När det gäller att automatisera affärsprocesser, gör Singapore företagen inte möta utmaningar i samband med teknik. Istället de saknar väldefinierade processer, inte etablera kollektivavtal på vad som ska automatiseras, och försummar behovet av lämplig förändringsarbete för att underlätta ökad automatisering.

Utmaningar ligger med organisationsförändring

Intelligent Singapore, Singapore e-gov tjänster fortfarande saknar integration, intelligent Singapore, Utbildning är botemedlet till Singapores misslyckas iN2015 mål jobb, Intelligent Singapore, infrastruktur, anslutning hålla S’pore framåt i Asien navet ras, Intelligent Singapore, Singapore 2013: Startups glittra, men bredband behöver öka

Företag i landet har fokuserat automation på backoffice system för att hantera sin leveranskedja eller belånade teknik för att automatisera processer i tillverkningen, såsom en fabrik kraft, observerade Michael Barnes, vice vd och forskningschef vid Forrester Research.

IKT har också bidragit till att förbättra produktiviteten genom, eliminera så mycket av icke värdeskapande arbete och automatisera de kontrollerande verksamhet så mycket som möjligt, Brett Hall, chef för management consulting på KPMG Singapore, påpekade.

Barnes noterade organisationer kan ytterligare trycka båda, data, och teknik för att automatisera och optimera sina processer, eller omdefiniera affärsprocesser. Ett försäkringsbolag, till exempel, kan automatisera processer anspråk eller underwriting, sade han.

Singapores regering har fokuserat sina; ansträngningar på produktivitet, vilket ger incitament för att uppmuntra lokala organisationer för att öka personalens effektivitet. Under sin senaste budget tillkännagivande, till exempel lagt till en ny bonus för deltagande företagen i, produktivitet och innovation Credit system.

Hitachi Data Systems (HDS) är en organisation som nyligen omskapas sin interna lagerstruktur eftersom dess tidigare processer var tidskrävande eftersom systemet loggad information anpassad till inventering av varje HDS kunden. Detta resulterade i en hel del data som krävs innan sändningar kan packas eller distribueras, förklarade Luke Teo, chef för HDS Asien-Stillahavsområdet Distribution Center (ADC).

“Det är genom omorganisationen processen, fortfarande stränga men mindre restriktiv process, som tillät oss att förbättra produktiviteten och flytta populära produkter som Hitachi Unified Storage och Hitachi Virtual Storage Platform snabbare än tidigare”, säger Teo.

Men medan tekniken redan finns för att hjälpa automatisera affärsprocesser, är Singapore organisationer utmanas av andra distributionsfrågor.

Dessa svårigheter har lite att göra med teknik och mer att göra med organisationens aptit på förändring, process design, och graden av samförstånd om vad som kommer att levereras från sådana initiativ, påpekade Hall ut.

Ett klassiskt exempel är hur människor fortfarande skriva ut dokument att läsa och redigera dem i pappersform, besegra syftet för automatisering av arbetsflöden, -. Brett Hall, KPMG Singapore

Barnes noteras att processautomation är bekymmersfri endast när det är väldefinierad och enats om viktiga intressenter i organisationen. Dessa, tillade han, saknas i många företag idag.

Utmaningen ligger i att skapa inre enighet bland berörda parter om processen, samt hur man ska överbrygga klyftan mellan vad det är och vad den borde vara, förklarade Forrester analytiker. “Allt annat är inte en teknik problem, men ett samarbete problem”, sade han.

Brett tillade att automatisering av affärsprocesser, om inte effektivt utformad, kan ytterligare förvärra symptomen på en dåligt utformad process. När ett företag försöker att förbättra en process i ett lokaliserat sätt, bara flyttar problemen från en avdelning till en annan det, konstaterade han.

Korrekt förändringsarbete, som bör omfatta utbildning av personal och förändringar i användarnas beteende, är också nödvändigt för att säkerställa anpassning till de nya processerna noterade Hall, lägga detta nästan alltid försummas eller “blir offer för en projektbudget cut”.

“Ett klassiskt exempel är hur människor fortfarande skriva ut dokument att läsa och redigera dem i pappersform, besegra syftet för automatisering av arbetsflöden”, sade han.

Även om det oftast är oro över jobbförluster på grund av automatisering och minska processdriven uppgifter, Barnes noterade detta inte var ett problem för företag i landet. Singapore, i dess nuvarande utvecklingsstadium, är mer fokuserad på att optimera, förbättra och utvidga processer, snarare än en önskan att automatisera processer eller eliminera jobb, sade han.

Framåt, bör företagen ta sig tid att förstå vilka processer och verksamheter skapa värde för sina kunder, sade Hall. Delar av processer som inte tillför värde, men tar upp en hel del personal, bör identifieras, rådde han.

Till exempel, för att hitta sätt att förbättra effektiviteten, bör företagen följa en process – såsom en kundorder – från början till slut och hela organisationen, så att de kan identifiera flaskhalsar, förklarade han.

Företagen bör också titta på varför processer existerar, innan omformande dem från grunden för att avgöra hur de förbättrade processerna skulle fungera, tillade Hall. En verklighet Testet bör sedan tillämpas för att se om den nykonstruerade process är möjlig i organisationen, med tanke på den verkliga världen begränsningar av budget, tid och resurser, sade han.

Singapore e-gov tjänster saknar fortfarande integration

Utbildning är botemedlet till Singapores misslyckas iN2015 jobb mål

Infrastruktur, anslutning hålla S’pore framåt i Asien navet race

Singapore 2013: Startups glittrar, men bredband behöver öka

Förstå processer, underlätta utbildning