Arbetsdag lanserar riskkapitalfond för att investera i datavetenskap startup

Arbetsdag på tisdag sade att det kommer att lansera en riskkapitalfond inriktad på data vetenskap och maskininlärning för företag bruk.

Jobr, en mobilannonsjobbläsare som gör det möjligt för användare att bläddra och söka positioner utan en formell sökning,. Metanautix, som har en analysmotor att kamma strukturerade och ostrukturerade data med hjälp av branschstandard SQL,. ThinAir, en intelligent säkerhetsplattform som syftar att ge medarbetarna kontroll över känsliga uppgifter,. Unbabel, en satsning med bakomliggande webböversättningstjänst.

Flytten belyser hur arbetsdag är allt satsar på analys och insikter som en differentiators. Dan Beck, senior vice president av tekniska produkter på Arbetsdag, sade att företaget har kontaktats av nystartade och andra efter lanseringen av dess Insight program.

När vi meddelade vår insikt applikationer vi sätter oss på kartan i maskininlärning samhället “, säger Beck.” Organiskt vi började interagera med entreprenörer och startups.

Tidigare: Arbetsdag planerar att lansera Workday Planning 2016 | Arbetsdag investerar i RAND, som expanderar i Europa | Arbetsdag talang Insights tillgängliga syftar till att göra HR prediktiv | Arbetsdag steg upp prediktiv analys spel, lanserar Insight Applications

Beck uppgifter vetenskap och maskininlärning har varit något som inte var att få en hel del stöd från riskkapitalister. “De senaste 10 åren har varit om molnet”, säger Beck. “De kommande 10 åren kommer att handla om uppgifter vetenskap och maskininlärning.

En titt på Metanautix, en av Arbetsdag Ventures första portföljbolag.

Arbetsdag satte inte ett visst antal på sin satsning insatser. För nu är Arbetsdag inriktad på tidig serie A investeringar typ och kommer att arbeta med andra venture företag.

Adeyemi Ajao, vice VD för teknik produktstrategi på Arbetsdag, sade företaget hoppas att ha 10 till 12 placeringar i slutet av året.

Vid lanseringen Arbetsdag har fyra företag portföljinvesteringar inklusive

Ajao sade tillvägagångssättet är att stänga investeringar snabbt och agera snabbt med företag som kan vara partner. Arbetsdag är inte nödvändigtvis intresserade av acquihires, sade han.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet