? Att app sticker ut är bara att bli svårare eftersom användarnas intresse “mognar”

Smartphone ägare i mogna marknader blir alltmer nöjda med appar de har och kan vara mindre benägna att experimentera med nya i framtiden, enligt en ny studie.

iOS kontra Android. Apple App Store kontra Google Play: Här kommer nästa strid i App krig, Apples App Store-utvecklare intäkter träffar $ 25 miljarder som Apple svartabörshajar att skapa arbetstillfällen, Apple Ogillande för “App Store” varumärke

Få appen märkt i Googles och Apples trångt app butiker som värd väl över en miljon appar vardera, är redan en tuff utmaning för app beslutsfattare.

Men att hitta konsumenter som är villiga att experimentera med nya program kan bli mycket mer utmanande i framtiden, enligt en ny studie från analysföretaget Gartner.

Företaget tillfrågade 2.000 appanvändare i Tyskland och USA – båda anses mogna marknader – för sitt betänkande Marknadstrender: Mobile App Antagande Förfaller som Usage mognar. Det konstaterades att de är i stort sett nöjda med de program de nu använder.

; Vill du tjäna pengar på din app? Inte betalt för det, erbjuda mer i appen inköp

Apphämtningar från Apple och Googles butiker kommer att dominera över de kommande fem åren, men hur app beslutsfattare kan tjäna pengar på dem kommer att ändras.

Konsumenterna fortfarande regelbundet använder sina sociala nätverk och video appar, vilket tyder på att konsumenterna har integrerat program i sitt arbete och fritid rutiner, enligt rapporten. Samtidigt träningsappar, som används av mer än 23 procent av befolkningen i de två länderna, hade fortfarande höga nivåer av engagemang, med 70 procent av de svarande som använde dessa program som interagerar med dem en gång i veckan eller oftare.

Med andra ord, det finns ingen existentiellt hot mot appkategori själv, men Gartner tror att samverkan med appar kan ha nått en platå och att användarna är intresserade av “hålla status quo”.

Detta skulle kunna innebära problem för app produktchefer som vill bryta sig in i användarnas etablerade app konsumtionsmönster.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

“Det är inte så att smartphone-användare har tappat intresset för appar. Användare förblir entusiastiska över vad program kan göra för dem i deras dagliga liv, även för arbete och icke-arbete app scenarier”, säger Brian Blau, forskningschef på Gartner.

“Men appanvändare måste vara övertygad om värdet av appen. Deras vilja för nya app upplevelser är öppen, men deras plan är att hålla sina samma mönster av användning. Användarna kommer prova nya program, men de måste vara övertygad om en app värde innan de antar dem och ändra användningsmönster på lång sikt. ”

Utvecklare har många marknadsplatser att tjäna pengar på sina appar, men som Gartner konstaterar är Apples App Store ofta uppfattas som bättre pengar maker, följt av Google Play App Store.

Apple nyligen inlett ett samarbete med Pinterest att erbjuda nya sätt att upptäcka program och i slutändan för att se till att pengarna håller flyter genom till utvecklare. Enligt Apple utvecklare tjänade $ 10 miljarder genom sin butik förra året, medan Google sade Play Butik tjänat dem $ 7 miljarder.

Gartner konstaterar dock att det i början av 2015 fanns det över 200 olika Android app butiker, många av dem i Kina.

Samtidigt saknar Microsofts App Store intresse från utvecklare, även om analysföretaget förväntar sig att förändras med tillkomsten av Windows 10 och universella appar.

En rapport kommer ut på tisdag från App Annie och analysföretaget IDC har en ljusare utsikter för utvecklare, med de företag som förutser att intäkterna från Google Play och Apples App Store kommer att fördubblas fram till 2018.

Jämfört med motsvarande rapport förra året har utvecklare i USA och Storbritannien tjäna en större andel av deras totala intäkter från in-app reklam. Till exempel i 2013 hälften av intäkterna i Storbritannien kom från appbutiker medan 2014 kom 68 procent från i-app reklam. I Tyskland var utvecklingen motsatt, med intäkterna från app butiker som växer från 60 procent till 68 procent, vilket gör det liknar Japan och Ryssland, där App Store intäkter dominerade konsekvent över de två perioderna.

appar

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien