Att säga adjö till Autovirt

Jag läste Virtualisering, Data Migration Upstart AutoVirt stänger dörrar av CRN Andrew R Hickey. Artikeln meddelade plötsligt död av en intressant och innovativt lagringsvirtualisering företag, AutoVirt. Anledningen var att AutoVirt inte hade lyckats med att stänga ytterligare en runda av finansiering och var tvungen att upphöra med sin verksamhet. Mina kondoleanser går till ledning och personal i företaget.

Jag undrar om detta är den ledande kanten av en industri trend.

Förr i tiden, företagets grundare som har en bra idé, en fungerande teknik prototyp, en rimlig go-to-market strategi och en ledningsgrupp med talang, skicklighet och förmåga att omvandla idén till en växande oro kunde få finansiering. Investerarna förstod att de planterar frön och vattna marken, men tiden och noggrann tenderar var absolut nödvändigt för tillväxt. Noggrann fleråriga planer gjordes och laget började verkställande veta att om en viss grad av framgång kunde ses skulle ytterligare omgångar av finansiering vara tillgänglig för att hålla tanken vid liv.

Vad är nytt i dag är kortsiktigt tänkande jag ser i investerare. Om en idé inte ger en rekordskörd omedelbart, skar de sina investeringar och gå in på något annat. Goda idéer lämnas att ruttna i området.

Även om det är möjligt att en stor lagringsvirtualisering leverantören, såsom EMC, Hitachi Data Systems, IBM eller NetApp kan komma och köpa upp de immateriella rättigheter för en låt och införliva den i andra produkter, är det lika möjligt att det är bara i slutet av en dröm.

Jag ser liknande tänkande i marknadsavdelningar för nystartade företag också. De letar efter “silver kulor” snarare än noggrant bygga en image över tiden. Detta innebär naturligtvis att det är fullt möjligt att de följer aldrig en kurs tillräckligt länge för att komma någonstans.

Är vi i en tid präglad av kortsiktigt tänkande?

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys