? Behöver migrera 10TB e-post till molnet? Skicka den till Microsoft

Microsoft har lanserat en förhandsvisning av sin Office 365 Import Service, som ger kunderna möjlighet att ladda upp eller skicka skivor till Microsoft för att flytta data till sina molntjänster.

Förhandsvisningen är tillgänglig för ett brett spektrum av Office 365 kunder som behöver ett effektivt sätt att migrera stora volymer av innehåll – till exempel terabyte e-post i form.pst filer – Microsofts tjänster Office 365, Sharepoint Online, och OneDrive för affärer.

Den följer en begränsad offentlig förhandsvisning maj som gjordes tillgängliga för Office 365 Commercial, Office 365 utbildning och flera hyresgäster regeringen prissättning kunder, men inte Office 365 Dedikerad eller Office 365 Myndighet Community Cloud kunder.

Företag på fattiga internet-anslutningar har en ny post alternativ för att flytta stora mängder data till Google Cloud Storage.

Sedan 2013 har Microsoft låter kunder i USA, Europa och Asien lägga upp sina krypterade hårddiskar för att flytta stora mängder data till och från de olika Azure regioner använder sin Azure Import / Export service. fungerar tjänsten som en tillfällig förvaringsplatsen för data innan det flyttade till Sharepoint Online och OneDrive for Business.

Azure import / export tjänst liknar tjänster som erbjuds av Amazon för AWS och post alternativet Google nyligen lagt för sina amerikanska Cloud Platform kunder.

365 Import servicekontor riktar sig till företag som vill förbättra efterlevnaden och dataåterställning genom att flytta e-post och dokument från företag stationära datorer till molnet.

“När du laddar upp dina data eller skicka dina diskar, är data tillfälligt iscensatt inom Microsoft Azure tills den importeras till Sharepoint Online och OneDrive for Business”, sade Microsoft.

“Alla hårddiskar är krypterade med BitLocker skydd, och BitLocker nyckeln skickas separat från enheterna. Detta skyddar dem i fall de är förlorade eller stulna i transit. Om du väljer att fysiskt leverera hårddiskar till Microsofts datacenter, kommer de att vara tillbaka till dig när data har importerats, “det till.

Förutom kuriren alternativet för förhandsvisning tjänsten, säger Microsoft att det har förbättrat hur man använder nätet för att migrera till Sharepoint Online, tack vare sin nya Migration API, men det alternativet rekommenderas för mindre migreringar. Kunder som behöver röra sig mer än 10TB data hittar driv sjöfarten är snabbare, säger Microsoft.

Microsoft har redan påslagen tjänsten i USA men har fortfarande inte gjort det möjligt för Office 365 dedikerade kunder och Sharepoint Online värd i sina Brasilien, Kina, Japan, eller Australien datacenter.

För nu, är fri som en förhandsvisning tjänsten men Microsoft kommer att ta betalt för det som en separat Office 365 när den är allmänt tillgänglig.

Läs mer

Vad är det bästa molnlagring för dig, Hybrid lagring: Att dra nytta av molnet, Cloud lagring fusklapp: Hur fem företag alternativ jämföra

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip