Brittiska regeringen avfall “tre dagar om året” starta upp gamla världen datorer

En UK hög regeringstjänsteman har sagt att tjänstemän avfall tre dagar om året bara startar upp sina åldrande datorer.

Regeringens inkommande COO Stephen Kelly har varnat för att den brittiska regeringen har fastnat i förhistorisk tid när det gäller teknik och “gamla världen” standarder vilket resulterar i ett slöseri med tid och pengar för Whitehall.

London Evening Standard rapporterar att Kelly tror planer på att dra Whitehall i 21: a århundradet är “i foten,” och även om budgetnedskärningar har gjorts, kanske de tar plats i fel områden.

“Jag kom in på kontoret och jag tryckte min dator och det tog mig sju minuter att starta upp” Kelly kommenterade.

Det är regeringen i den gamla världen, det är tre dagar om året jag slöseri med min tid att starta upp. Jag tror att den genomsnittliga kostnaden för en stationär ett år är ca £ 6000. Du kan gå och köpa 10 iPads per år. Vi har inte haft förtroendet att säga, “Det är inte bra nog.” Vi betalar översta dollar, med det bästa kredit i UK överlägset, och vi bör få den bästa servicen.

Många entreprenörer verkar ta regeringen för en åktur – och ingenting görs om det. Tjänstemän betala £ 57 för en enkel PC strömkabel, medan samma fabrikat kan köpas på Amazon för £ 20 och grossist för £ 8.

Om okunnighet eller lättja, är denna typ av offentliga utgifter och upprätthållandet av en sådan arv IT-kontrakt när tjänstemän tjata om åtstramningsåtgärder helt enkelt inte acceptabelt.

Det fjädrade att tänka ett samtal jag hade med en regeringstjänsteman förra året. Den tjänsteman sade att Internet entreprenör systemet var så invecklad att företagen ofta betalades upp till £ 15.000 för att göra smärre textändringar till kommunen webbplatser – något som, som tidigare designer, jag vet skulle ta bara några minuter.

Om brittiska regeringen tror att slösa skattebetalarnas pengar på ett sådant sätt är en godtagbar praxis, det är en överraskning att de är ovilliga att punga ut för moderna datorer eller kanske några tabletter.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig