? Chrome på Android: Nu Google är bjudet 70 procent uppgifter besparingar

Google säger att deras datakomprimering funktion uppnår nu extra data besparingar genom att ta bort de flesta bilder när lastning en sida på en långsam anslutning,. Google

Google rullar ut en uppdatering av sin datakomprimering funktion i Chrome på Android att det står sparar användarna upp till 70 procent av data, främst genom att stoppa bilder från lastning.

Det har gått över ett år sedan Google lanserade uppgifter besparingar för Chrome på mobilen, en funktion som kan slås på av användare om de är på en långsam anslutning.

Vid den tiden, säger Googles funktionen kan erbjuda användare 50 procent besparingar genom att dirigera HTTP-trafik på mobila enheter via en Google proxyserver, vilket kan resultera i suddiga bilder.

Google Chrome på Android

Google kommer att slå ihop Android och Chrome OS från 2017: rapport, Google sätter Android appar fria att köra på Chrome OS, ett fall för att hålla Android och Chrome OS separat

Nu Googles senaste uppdateringen av uppgifts besparingar i Chrome på Android uppnår ytterligare besparingar “genom att ta bort de flesta bilder vid lastning en sida på en långsam uppkoppling”, skrev Tal Oppenheimer, produktchef på Google.

Mobildata är förmodligen mer av en handelsvara än något annat i våra tech liv. Här är sex sätt att drastiskt minska din månatliga konsumtion.

Norska webbläsaren tillverkare Opera banade väg för datakomprimering med sina mobila webbläsare, och nyligen rullat ut videodatakomprimering för sin Android webbläsare samtidigt som du trycker Opera Max att spara dataanvändning inom mobilappar, som Netflix.

Men vad Opera inte har är Chrome räckvidd på mobilen, där, mycket tack vare Android, är det den mest använda webbläsaren i världen, enligt Net marknadsandel siffror.

En GIF detalj Chrome funktionen visar att när datasparfunktionen är aktiverad, kommer webbläsaren att upptäcka när en enhet är på en långsam anslutning och kommer att förhindra bilder lastning om inte användaren träffar “last bilder”.

Funktionen gör det möjligt för användare att se alla bilder eller bara välja bilder efter sidan har laddats, som Oppenheimer anteckningar bör göra webben snabbare och billigare att få tillgång till på långsamma anslutningar.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Den nya funktionen rullas ut till Googles Chrome på Android-användare i Indien och Indonesien först, två tillväxtmarknader där Google arbetar hårt för att förbättra mobil antas genom Android One, gratis Wi-Fi i vissa indiska järnvägsstationer och med början i Indonesien nästa år, en potentiellt massiv utbyggnad av sitt projekt Loon teknik för att öka antalet anslutningar till nätet.

Oppenheimer sade funktionen kommer att utvidgas till andra länder under de kommande månaderna, men det finns ingenting om huruvida det kommer att Chrome på iOS.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet