Dell vara den att ta Android fåran?

Android har redan nått sitt steg på mobiltelefonmarknaden, som står för cirka 9% av smartphone marknaden i februari. Det är inte exakt krossa RIM eller Apple ännu på marknaden, men det är klart växer snabbt. Men som Techcrunch rapporterade när de täckte den kraftiga ökningen av marknadsandelen för Android

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Det är viktigt att notera att medan Android är klart växer snabbt, har det fortfarande en lång väg att gå för att matcha Apples mobila användarbas. Apples iPhone OS används också av iPod Touch (och nu, iPad), Android ännu inte har använts på några populära enheter som inte är telefoner.

Det ser dock ut som om det är på väg att förändras, och det kan bara vara Dell som gör det hända förr än senare. Förutom Thunder Android-baserade smartphone läckt från Engadget tidigare i veckan, var en 7,1 “Android-tablett som heter Looking Glass presenteras också på webbplatsen.

Även Looking Glass (eller dess 5 “lillebror, Streak) inte kommer att vara tillgängliga förrän långt senare i år, är det första Android tablett vi har hört talas om (även inofficiellt) från en större OEM. Självklart är att dubb en iPad mördare, men även specifikationerna ser konkurrenskraftiga, vi är fortfarande månader från att se någon av enheterna i naturen. Kommer Streak vara tillräckligt stor för att vara relevant i detta utrymme? Kommer Looking Glass spela andra fiol till iPad? Kommer folk besluta att de inte ens verkligen behöver en tablett och sluta köpa dem som iPad hysteri avtar?

Jag tror inte att det senare kommer att vara fallet, tabletter är en mycket naturlig formfaktor och det finns många funktioner som en smartphone är helt enkelt för liten. I själva verket, som IPAD användare locka fram användningsfall för den nya klassen av enhet, verkar det ganska troligt att det kommer att bli betydande uppdämd efterfrågan på alternativ, både Windows-baserade (som HP Slate) och Android-baserade. Om Dell ger första vanliga Android icke-telefon enhet på marknaden, kan de göra för Android tabletter vad de gjorde för bärbara datorer för flera år sedan. Jag verkligen tror inte att jag kommer att kunna motstå samtalet i Looking Glass.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner