Den ena landet Apple kan inte knäcka: Kina

Låt oss få det uppenbara ur vägen: Kina har ett svindlande antal konsumenter med smartphones. Tack vare denna skala, Apple säljer miljontals av sin populära iPhone där. Det är ingalunda ett misslyckande.

Men till skillnad från de flesta mobila marknader, där Apple leder förpackningen med stor marginal eller åtminstone är bland de tre leverantörerna, Kina domineras av andra företag. Typiskt dominerande Apple rankas sjunde här, enligt nya IHS data för den första halvan av 2012.

I sin rapport marknadsundersökningsföretaget kallas iPhone en “oplacerad” i Kina. Medan jag inte skulle gå så långt, är landet definitivt den största utmaningen Apple har hittills. Och det är värt en närmare titt.

Här är vad IHS hade att säga om det

För Apple, är detta både en utmaning och en möjlighet. För att lyckas måste Apple erbjuda produkter som har prissättning och funktioner som tilltalar kinesiska konsumenter och som passar in i landets trådlösa affärsmodeller. Om Apple kan göra detta, står det att tjäna pengar på landets smartphone marknaden, som upplever blomstrande tillväxt.

Men det är inte så lätt. I detta (massiva) öar lokala marknaden, är Apple ingen säker sak.

Leder den kinesiska marknaden är Samsung, med 20,8 procent av transporter. (För att kontextualisera saker, Apple flyttas 5,2 miljoner enheter, för 7,5 procent av marknaden.) Lenovo, Coolpad, Huawei, Nokia och ZTE all rang inför den amerikanska inkräktare, Motorola, Sony och LG är precis bakom.

En del av Apples problem, enligt IHS, är att iPhone inte överensstämmer med den snabbt växande inhemska TD-SCDMA luft standard. IHS säger också en brist på en low-end smartphone-modellen skadar också företaget – i Kina, många konsumenter köper telefoner direkt, snarare än genom företag vid ett subventionerat pris, säger IHS.

Jag är inte helt övertygad om detta argument. Jag vet inte många konsumenter, bortsett från de älskvärda techgeeks som läser hemsidan, som köper telefoner baserade på luft standarden. (Kom igen, be din kompis vad tech hans telefon använder för att ansluta till mobilmast. Se hur han reagerar.) Och medan det finns alltid en low-end marknaden som talar för höga volymer och små marginaler, har Apple sällan spelat här. Det tar oftast flera generationer av produkter och öka marknadsandelen för Apple att börja söka nyare, mindre lönsamma kunder.

Så frågan i mitt sinne, är varför Apple inte kan fånga hjärtan och sinnen kinesiska konsumenter. Företaget är en popkulturen ikon i USA och på andra håll, respekterad för sina industriell design, användarupplevelse och marknadsföring kotletter. Den behåller en asylhanteringen luft om sina produkter samtidigt som den underminerar konkurrenter. I Kina är det bara en annan leverantör, om än en eftertraktad en. Dumt som det låter, jag misstänker att det är skillnaden.

Utmaningen är brant. Kina räknar med att se 160 miljoner smartphones levereras i slutet av detta år, en ökning med 141 procent från 2011.

Men vi ska inte fråga vad Apple inte gör, utan bör vi titta på vad som fungerar för Samsung. Jag är inte bekant nog med marknaden för att veta vad som fungerar för Samsung, men en färsk Gartner-rapporten föreslås att bolagets stora tillgången i Kina hjälper. (Apples erbjudanden ge den tillgång till 34 procent av marknaden, en affär med China Mobile skulle vända borden, enligt rapporten.)

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, Cloud, Huawei hausse på moln mål, men försiktig i följande igenom, Smartphones, ZTE öppnar rösta för sin crowdsourced enhet, meddelar Axon 7 Mini

Så det är verkligen en fråga av hävstång: kommer Apple att tjäna mer pengar genom att dominera den del av marknaden som den har tillgång till, eller kommer det att göra mer genom att slå en ogynnsam affär med bäraren som håller nyckeln till resten? Om USA är en indikator – återigen, det är äpplen med apelsiner, men ändå – Apples mer benägna att den förstnämnda.

När allt kommer omkring, vad är marknadsandel utan marginaler?

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Huawei hausse på moln mål, men försiktig i följande genom

ZTE öppnar rösta för sin crowdsourced enhet, meddelar Axon 7 Mini