Den nya biblioteket i Alexandria bygger upp sin superdator befogenheter

Forskare kommer att gynna tillgången till teknik deras klassiska föregångare som arbetar i det antika biblioteket i Alexandria skulle aldrig ha drömt om.

En egyptisk bibliotek med ett arv går tillbaka mer än 2000 år är inställd på att bygga en högpresterande superdator för att hjälpa akademiker att utföra vetenskaplig forskning med betydligt mer makt än sina klassiska motsvarigheter kunde ha trott.

Bibliotheca Alexandrina ligger på stranden av Medelhavet, som öppnades 2002 men byggdes för att fira den antika biblioteket i Alexandria, en av de största biblioteken i den antika världen. Det ursprungliga biblioteket förstördes av efterföljande ansträngningar Julius Caesars legioner och senare Dark Age inkräktare i Egypten.

Det nya biblioteket i Alexandria, Bibliotheca Alexandrina, därför tillägnad “återta den anda av öppenhet och stipendium” av det ursprungliga biblioteket, som innehåller en allmän bibliotek – som kan hålla upp till en miljon böcker – och sex specialbibliotek. Bibliotheca Alexandrina är också hem till fyra museer, en kopia av Internet Archive, thirteeen akademiska forskningscentra och mer.

Med biblioteket fungerar som ett centrum för pedagogisk forskning och vetenskaplig utveckling, kommer Bibliotheca Alexandrina arbeta med ministeriet för kommunikation och informationsteknik för Egypten och Huawei för att bygga en massiv datorplattform.

HPC-kluster hjälper vetenskapsmän och forskare distribuera specialiserade applikationer kräver enorma matematiska beräkningar, såsom bioinformatik, datautvinning, fysiksimulering, väderprognos, borrning efter olja och grundvatten, och cloud computing.

För att uppnå detta använder Huaweis HPC inställning hög densitet FusionServer servrar, och använder höghastighets Infiniband för datornät. Systemet är utformat för att ge en teoretisk topphastighet på 118 TFLOPS medan hela systemet kommer att ge 288 TB i lagringskapacitet för samtidiga filsystem.

Antalet InfiniBand och Ethernet-switchportar i systemet är också utformade för att ge fördelen att möjliggöra klusternoder att drivas till tre gånger den initiala konfigurationen, vilket möjliggör utbyggnad av lagringskapaciteten upp till totalt 4,5 PB.

Huaweis superdator är också utrustad med nyckelsystem och komponenter som utformats för att eliminera stopp från enstaka felpunkter, så att i händelse av att något går fel, det finns inte en digital upprepning av förstörelsen av den ursprungliga Alexandria biblioteket.

superdatorer

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Vädertjänst blir dubbel superdatorer boost, IBM: s “brain-inspirerade” superdator för att vaka över USA: s nukleära arsenal, Big bang data: Hur “medborgare uppgifter forskare” kommer att bidra till astrofysiker se tillbaka till tidernas begynnelse

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt