Enklare onlinemöten? Det är AnyMeeting mantra

I varje given vecka, jag har personligen åtminstone ett halvt dussin genomgångar på min kalender, varav de flesta rör som ringer in några audiokonferenser eller videokonferenser tjänsten.

Innan många av dem, jag befinner mig klättra för att samla in nödvändiga uppringningsinformation, konferensnummer och lösenord – beroende på om jag har valt att inleda sessionen med min mobiltelefon, min fasta telefon eller via en webbläsare . Förhoppningsvis kommer jag inte upptäcker jag behöver ladda ner några program på vägen. Låter som en välbekant upplevelse?

Ringa samtal lättare för små företag att planera och initiera är i fokus för en start som kallas AnyMeeting (tidigare kallat Freebinar), som har anmält sig cirka 400 tusen småföretag hittills. (En skärmdump av dess gränssnitt är nedan.) “En av de viktigaste sakerna för små företag att projektet är ett större varumärke”, säger Costin Tuculescu, VD för AnyMeeting.

(Från och med april stödde bolaget cirka 300.000 företag, men det körde en kampanj tidigare i år för användare av GoToMeeting och WebEx tjänster för att bygga upp sin användarbas.)

I tjänsten ingår ganska mycket vad man kan förvänta sig, inklusive en anläggning för inbjudande deltagare, sociala funktioner marknadsföring, presentation och skjut delningsverktyg, möjlighet att ladda upp konferensmaterial, sex-vägs videokonferens, integrerad konferenssamtal, stöd för antingen iPad eller Android-surfplattor , chatt verktyg och grundläggande enkätverktyg. I tjänsten ingår även en integration med PayPal, som gör det möjligt för små företag att acceptera registreringsavgifter för betalda Webinars.

AnyMeeting erbjuder både en gratis reklamfinansierad tjänst, samt betald planer som börjar på $ 18 per månad ($ 180 för helårs åtagande) för möten som kan rymma upp till 25 deltagare.

Heather Butts, en konsult som erbjuder sessioner på nätet, valde AnyMeeting eftersom det var enkelt för sina kunder att använda snabbt.

“Visuellt och estetiskt, är det mycket okomplicerad, särskilt för personer som vill prova ut min online-utbildning”, säger Butts. Gränssnittet stöder anslutningar via telefon, dator mikrofon eller andra metoder.

Butts använder en av de AnyMeeting betald planer, så att hon kan spela sessioner, och arkivera dem för framtida nedladdningar.

AnyMeeting har gjort några ganska anmärkningsvärda distributions erbjudanden som sätter den framför fler potentiella småföretag konton. I början av oktober, till exempel, var det som anges på Upware marknaden organiseras av Comcast Business. Det har också liknande arrangemang med Staples App Center och UPS Store Small Business Solutions portal.

Småföretagen utgör den snabbt växande segment av webbkonferenser marknaden, vilket är varför så många företag knackar sig ut för att rikta dem. Försäljningen beräknas växa från 684.000.000 $ 2013 till cirka $ 1,4 miljarder 2016, projekt Företaget AMI Partners. Företag med 20 till 49 anställda kommer att utgöra den största delen av intäkterna, eller cirka 37 procent.

Andra senaste utvecklingen i samband med detta utrymme inkluderar nya funktioner tillkännagavs i veckan av LogMeIn. Företaget i veckan lagt till en “möte resumé” -funktionen som en del av join.me, så uppfyller värdar kan ställa anteckningar, åtgärdspunkter, filer och inspelningar efter en session har avslutats. “Möten kan vara synonymt med samarbete, men mycket av arbetet och beslutsfattandet som börjar i ett möte endast kommer verklighet genom lagarbete och gemensamma ansträngningar som sker i efterhand”, säger Lou Orfanos, senior chef för samarbets produktioner för LogMeIn.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela