Fördelar och nackdelar med Windows 10 sakernas Internet för Raspberry Pi och Arduino bygger

Teamet bakom gå igen Project ville lära förlamade patienter hur man går med hjälp av robot benstöd, men resultaten var mycket bättre än de förväntade sig.

Förra sommaren, när Windows Dev Center meddelade Windows 10 stöd för IoT enheter, det fanns en hel del spänning – och skepsis – i tillverkaren samhället. Anekdotiskt, åtminstone, är det en Linux publik. Om inte annat har tillverkaren rörelsen vuxit upp med en öppen källkod mentalitet.

Det har varit ungefär sex månader sedan tillkännagivandet och samhället har haft gott om tid att prova några Raspberry Pi och Arduino byggen använder Windows 10 sakernas Internet. Så hur är det?

För att ta reda på, jag sträckte ut till John Cole, grundare av Dexter Industries, som levererar robot kit och komponenter för DIY bygger.

Det visade sig att John nyligen följde med på en build för att se om hans företags $ 200 GoPiGo robot bil kit skulle fungera bra med Windows. Det korta svaret är ja. Inte överraskande, är Windows 10 sakernas en kapabel och på vissa sätt fördelaktigt alternativ till en traditionell öppen källkod OS.

Men det är inte perfekt, och fördelarna och nackdelarna med Windows för Raspberry Pi, som visas längst ned i min intervju, erbjuder en stor förhandsvisning av en ny fas av debatten mellan två ibland rabiata läger. Priset? De bajillion IoT enheter som börjar att effektivisera vår värld.

Snabb anteckning: Den GoPiGo bygga John följde tillsammans med var hjärnan av tre ambitiösa medarbetare: Jon Robson, Steve Langston, och en tillverkare som heter Paul Binder. Om du vill ge det ett försök själv, här är build anteckningar.

GREG: Första frågan: Varför detta? Jag är nyfiken på vad ambitionen var här.

JOHN: När Windows stöd för Raspberry Pi tillkännagavs, vårt forum brann med frågan “Kommer GoPiGo fungerar med Windows 10?”.

Vi kan nu med eftertryck säga “ja”!

GREG: Intressant att folk var så nyfiken. Jag skulle ha trott att det skulle vara mer tvekan bland dina gruppmedlemmar.

JOHN: Rätt, och låt oss ta ett steg tillbaka och erkänna att Windows 10 är inte öppen källkod, och det är inte helt i linje med Dexter Industries uppdrag att undervisa robotteknik med öppen källkod. Men på grund av populariteten av Windows, och det faktum att Microsoft har gjort Windows 10 på Raspberry Pi gratis för privatpersoner, var vi glada att se om vi kunde föra GoPiGo till ännu fler utvecklare i världen. Förhoppningsvis genom att odla öppen källkod runt Raspberry Pi och runt Windowsmiljö, gör vi robotics mer tillgängliga för alla (även Windows-utvecklare!).

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

GREG: Så dina medarbetare väljer att ta på detta projekt, och du följer med. Vilka var de första utmaningarna?

JOHN: Ja, tre modiga deltagare, Jon, Steve och Paul, tog fart med idén att föra GoPiGo till Windows 10. En utmaning att få ställa upp var att riktningarna kräver att du har Windows 10 installationen på en PC först. Lyckligtvis behöver jag inte kasta bort all hårdvara, och jag hade en gammal PC sitta.

GREG: Var det med hjälp av en gammal version av Windows?

John: [skrattar] Efter lite tid att uppgradera, jag hittade några tutorials om hur du installerar Windows 10 på Raspberry Pi. För att vara ärlig, ingen av dem arbetade själva. Detta är fortfarande pioneer territorium. Men det fanns ett par jag hittade mycket hjälpsam. En är den officiella Microsoft resurs och den andra är en handledning av Scott Hanselman.

mera robotteknik

GREG: Hur gjorde dina medarbetare rättvist?

JOHN: Mycket bättre. Medan jag kämpar för att komma igång, är Jon, Steve och Paul slänga ut den nya koden och exempel. De gjorde ett fantastiskt jobb och skrev ut några enkla exempel. Du kan se koden på Github. Du kan också kolla in tutorials för att komma igång på vår nya Hackster konto.

Det finns också en video av GoPiGo testa servostyrning, som du kan styra genom ett visuellt gränssnitt (nedan).

Och naturligtvis jag fångade min spännande första körningen av GoPiGo på Windows 10 (nedan).

GREG: Okej, så ge mig takeaway. Hur kom Windows behandla dig?

JOHN: Enligt min personliga erfarenhet, jag tror att det finns ett par fördelar för nya Windows operativsystem på Raspberry Pi. Den första är att stora gränssnitt är verkligen möjligt. Steve tog ledningen på att sätta ihop en riktigt snygg gränssnitt för GoPiGo exempel. Visual Studio ger möjlighet att verkligen skriva några vackra letar gränssnitt.

Dessutom massor av folk köra Windows. Ubiquitous är det fortfarande! Att ha en infödd plattform för Pi kommer att ha sina fördelar.

Och glöm inte, är Visual Studio fortfarande en bra miljö för att utveckla kod i. Det är ganska, det är kraftfull, och det är ditt alternativ för C #. När du lär dig det, det är bra.

GREG: Höger, så det är bra. Eventuella klagomål?

JOHN: Det finns några nackdelar med det nya systemet, och jag hoppas att Microsoft kan ta itu med dem. Först och främst, det är smärtsamt att installera bilden och komma igång. I motsatts är ganska lätt att komma igång Noobs.

Som jag nämnde, riktningar är fortfarande lite oklart. Putting Windows 10 på ett kort är inte alltför förvirrande, men att få en del kod upp på Windows 10 är mycket mer komplex än att köra ett Python-program.

En annan uppenbar klagomål är att wifi inte fungerar. Åtminstone inte ännu.

Och här är biggie: Du behöver Windows 10. I själva verket kan detta inte ändras. Microsoft vill ingen tvekan om att sälja programvara, och kan vi inte se ett enklare sätt för Windows 7 människor att komma in på de åtgärder som helst snart. Det innebär även Windows-användare som har hållit ut kan behöva bita ihop och uppgradera.

Stort tack till John Cole för att dela sina tankar.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk