Fula resultat på kran, RIM: s Q2

Research in Motion utvecklare powwow levererade en liten dos av goda nyheter som företaget marknadsförs 80 miljoner abonnenter och höll sin BlackBerry 10 tidslinjer, men de dåliga nyheterna är på däck: Fiscal andra kvartalet finansiella resultat.

Att säga förväntningar på RIM: s andra kvartalet låg skulle vara en stor underdrift. Wall Street räknar RIM att rapportera en förlust på 47 cent per aktie på intäkter på $ 2,5 miljarder skatte andra kvartalet och en miss skulle inte förvåna någon.

I själva verket, analytiker är mer fokuserade på RIM: s kassa förbränningshastigheten och om det kan bara hålla fortet. En provtagning av kommentarer från Wall Street analytiker, som var pessimistisk över hela linjen.

, RIM: s Blackberry 10: Varför jag tror fortfarande, RIM bank på BlackBerry Balance, HTML5, BYOD trend

Wedbush analytikern Scott Sutherland sa

RIM är en långsiktig konkurrensnackdel som vi förblir osäkra QNX OS (BlackBerry 10) enheter kommer att tända en vändning. Medan andra konkurrenter är väl på vägen för att utveckla en ansluten enhet ekosystem förblir RIM kanaliseras främst i smartphones och bilar (QNX). Tabletter har varit en besvikelse, och företaget är obefintlig i datorn och interaktiv-TV utrymme. Mer så har RIM kraftigt släpat för att skapa en molnbaserad content management plattform som Apples iCloud. Med RIM saknas nyckel julhelgen med nya enheter och Fönster 8 enhetsmeddelanden från Nokia, Samsung och HTC, fortsätter vi att se Windows fram som potentiella tredje livskraftig ekosystemet.

TD Securities analytiker Scott Penner sa

Med tanke på konsensus för förluster i Q3 och Q4, ser vi marknaden med fokus på kontanter – RIM bör stänga Q2 med $ 2.2bln (platt med Q1) eller $ 4,17 / aktie. Även om beståndet är bara 1,5 x kontanter, ser vi konkret bokförda värdet faller till $ 9,06 i Q4 från $ 11,90 i Q1, med tanke på rörelseförluster. Vi förväntar oss att alla BlackBerry 10 nyheter att filtrera bort mitt i veckan på BlackBerry Jam Americas (körs tisdag-torsdag) snarare än med resultatet. Vår fråga är om det kommer att finnas några köpare kvar efter semesterperioden bulle kamp avancerade enheter?

Evercore analytiker Mark McKechnie sa

I grund och botten, RIM står inför en uppförsbacke för att hålla fast vid sin 80M abonnenter och återkommande intäkter med inaktuella produkter genom att skära sina smarta priser telefon under kostnaderna, medan det tävlingar för att få fram nya BBX telefoner i början av 2013. Vi noterar ökad dragkraft för oberoende Mobile Device management ( “MDM”) spelare som AirWatch, Mobileiron, bra och Zenprise att tjäna BYOD marknaden med säkra smart telefon och tablet ledningssystem. RIM: s utmaningar intensifieras av rampen av nya produkter från vart och ett av de tre konkurrerande ekosystem inklusive Apples iPhone5, Android Galaxy SIII, Kindle Fire och RAZR uppdateras, och Windows Phone8 Lumia 920 (NOK), Ativ S (Samsung) och 8X / 8S ( HTC), som alla kommer att komma före RIM: s BBX produkter.

Av dessa ovannämnda kommentarer kan det mest anmärkningsvärda ett uppe runt RIM: s kommande produktcykel. Kommer det att finnas smartphone köpare kvar efter alla dessa nya enheter kom ut på marknaden? Kommer folk vänta för RIM? Det finns skäl att tro lite i RIM, men verkligheten är sin likvida ställning och Mindshare behov av att hålla på ytterligare några kvartal.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien