Glädjen för inmatning: varför självbetjäning applikationer är en sådan stor sak

Jag har alltid trott självbetjäningsapplikationer är en av de stora ironierna i informationsåldern. Betrakta det ur konsumentens synvinkel: företag vänder över sin datainmatnings grymta arbete som ska utföras av deras kunder, som betalar för förmånen.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Inga problem, älskar alla självbetjäning, och vill ha mer av det – oavsett om det är någon som köper en försäkring eller en anställd att dra ner en analysrapport. Det är mindre datainmatnings tråkiga jobbet som IT-avdelningar behöver oroa sig för. Så det är lycklig, slutanvändare är nöjda, och företaget är nöjda. Du kan inte argumentera med det.

Så vad gör slutanvändare så glad över att göra sin egen datainmatning och konfigurationsarbete? Någonsin sluta att tänka på det? Det finns faktiskt en riktig psykologi bakom självbetjäning.

Gartner ser även självbetjänings rörelsen som en “power shift” från IT till verksamheten, förutspår att nästa år kommer de flesta företagsanvändare och analytiker i organisationer har tillgång till självbetjäning verktyg för att förbereda data för analys. “Dataintegration Självbetjänings kommer att göra traditionella IT-centrerad dataintegration vilka uppgifter upptäckt plattformar har gjort för traditionella IT-centrerad BI – minska de betydande tid och komplexitet användare möter i förbereda sina uppgifter för analys och flytta en stor del av verksamheten från IT till verksamheten användaren bättre stöd styrs uppgifter upptäckt “, enligt Gartners analytiker Rita Sallam.

Keith Smith, grundare och VD på Payability, grävde nyligen i motiven och fördelar bakom självbetjäning i ett inlägg på UXmatters, och förklarar sina synpunkter. Han pekar på en Viewsbank undersökning som visade “65 procent av människor, oavsett deras generation, har positiva känslor för företag som låter konsumenter få svar på frågor eller lösa problem på egen hand.” För att vara säker, lika många anställda dela sådana känslor mot arbetsgivare som leverantör självbetjäning IT.

Det handlar om rörelsen till ökad automatisering, Smith påpekar. Medan Smiths punkter är mer om B2C situationer de är lika tillämpliga på interna företagstjänster. Här är anledningen till självbetjäning är sådan en win-win för alla berörda

Den “GDS (Gör-det-själv) överklaga” av automatisering: Dagens anställda och konsumenter har antingen vuxit upp med teknik eller har lärt sig att införliva det i sina dagliga liv. Det är en känsla av befrielse att inte behöva förlita sig på någon för att få vad du behöver.

Ökad urval: Med självbetjäning programvara, optioner, produkter, länkar, rapporter, eller vad de kan vara kan även vara noterade på en enda webbsida eller appskärm. Lägg personalisering element, och du har informationen en slutanvändarnas krav på en enda blick.

Förbättrad funktionalitet: Dessa dagar, kan många viktiga funktioner finnas tillgängliga inom en enda app, webb-skärmen eller instrumentbrädan. Inget behov av en slutanvändare att hoppa runt mellan olika applikationer. E-handel program, till exempel, hanterar allt från prisjämförelser till betalningar illustrerar Smith.

Minskad friktion: “Ett automatiskt system kan ge information eller processtransaktioner nästan omedelbart”, säger Smith. Resultatet är snabbare och bekvämare interaktioner.

Mer användbar hjälp: För konsumenterna “handla online är ofta en mer personlig upplevelse än i butik,” med hjälp lättillgänglig, helst på dygnet. Detta gäller anställda i stor skala också. De som arbetar sent på kvällen kommer att ha automatisk hjälp tillgänglig eftersom de kräver det, jämfört med att behöva vänta tills nästa morgon att kalla det.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien