? Google fixar Android 5.1 minnesläcka – men när får användarna det?

Google har fastställt en besvärlig minnesläcka fråga som påverkar vissa Nexus-enheter som kör den senaste versionen av Android.

Förra veckan släppte Google fabriks bilder av uppdateringen Android 5.1 för sitt eget varumärke Nexus-enheter och redan enhetsägare hopar på Googles Android bug tracker med klagomål om en allvarlig minnesläcka. Felet orsakar några Nexus-enheter “RAM för att tömma över några dagars användning.

Det är inte klart om minnesläcka utgör ett potentiellt hot mot säkerheten, men frågan har definitivt orsakat tillgänglighetsproblem för främst Nexus 5 ägare som har rapporterat att systemet RAM-användning ballong till 1 GB.

Nästa gång hackare hittar ett fel i Android WebView, kommer Google att lämna det upp till den goda viljan hos forskare att svara.

Minnesläckor kan manifesteras i en mängd olika sätt, men allvarliga sådana bryter tillgängligt minne när OS inte frigöra minne efter ett program inte längre behöver det.

Som en Nexus 5 ägare kör Android 5.1 noteras bugg sparkar i när användaren startar ett spel, såsom Farm Heroes Saga, sedan stänger den genom att dra appen bort. Varje gång appen ogillas, “systemminne ökar 100MB eller flera gånger tills det inte finns mer utrymme och sedan [det] mobiltelefon slutar svara”.

Med tanke på att Android 5.1 bilderna var endast tillgängliga för att välja Nexus-enheter i förra veckan, är det mestadels Nexus 5 ägare som har rapporterat problem med det, i samband med program och launcher återstart.

Rapporter om Android 5,1 frågan följa klagomål i november, återigen genom Nexus ägare av en liknande minnesläcka som orsakas av uppdateringen Android 5.0.1, som släpptes för alla Nexus-enheter med undantag för Nexus 7 2012. Denna fråga avslutades i slutet av December med en fix kommer att ingå i en framtida version.

Naturligtvis är några Nexus ägare trött att det finns ett liknande problem i den senaste versionen av Android, och att det kan ta ytterligare tre månader för att åtgärda det.

Google på lördag sade att det hade fastställt felet men erbjöd klen tröst för Nexus ägare som berörs av den.

Detta har rättats internt “, en medlem av Googles Android laget skrev på helgen.” Vi har för närvarande inte har en tidsplan för offentliggörande.

Med andra ord har Google fast bugg i Android källkod och användare kommer att behöva vänta och se om Google kommer att släppa det i nästa uppdatering.

Läs mer

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Bye bye Nexus 5, USB C, Google Store, Google skjuter ut Android 5.1 med skydd extra enhet, Dropbox patchar Android säkerhetsbrist

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet