Högteknologiföretag lobbyn för amerikanska expansionen visum

Invandring är ett hett ämne i kongressen just nu, och den tekniska branschen är fast besluten att få säga sitt.

Enligt Reuters, ett antal högteknologiföretag lobbying för att höja den officiella locket på H-1B visum, vilket gör det möjligt för medborgare i andra länder för att stanna i USA i upp till sex år.

För att säkerställa en sådan visum, måste du ha en “specialitet ockupation” avancerade färdigheter eller en examen i ett område som saknar lokala talanger. Efterfrågan har skjutit i höjden för visum, som har en årlig locket 85.000. På grund av hård konkurrens, 65.000 av visum tilldelas genom ett lotterisystem – som kan lämna företagen i skärselden medan de väntar på att se om deras utländska personal har rätt att arbeta i USA.

Som ett resultat har en del teknikföretag bad kongressen att överväga ett förslag lagförslag som gradvis skulle höja locket till 300.000 samt ändra det nuvarande systemet med gröna kort. Intel, till exempel, anser att en höjning av locket kommer att sänka företagets osäkerhet medan beslut görs, och den pågående processen “sätter en verklig begränsning på vår förmåga att anställa kvalificerad arbetskraft vi behöver för att göra det möjligt för oss att förnya sig, skapa nya produkter och skapa nya jobb. ”

Över 100 företag har begärt kongressen för en “marknadsbaserade” visumsystem som är tillräckligt flexibelt för att ändras beroende på marknadsförhållandena och behovet av kvalificerad arbetskraft. Ett argument för detta system är att amerikanska universitet inte producerar tillräckligt med utexaminerade inom områden inklusive teknik, matematik och datavetenskap, så begränsa ett företags förmåga att stjäla talang från utlandet också hindrar sin konkurrenskraft.

Andra organisationer, dock anser att idén om USA är en torr pool när det gäller talang och specialiserade arbetare är överdriven. I stället för att erbjuda arbete till numera arbetslösa men mer erfarna – och förmodligen dyrare – Försäljare från USA. motsatta grupper hävdar att programmet är ingenting mer än en källa till billig arbetskraft. Dessutom är vissa arbetsgivare missbrukar systemet genom att föra in arbetare att anställa dem för nybörjar arbete.

Dessa operationer är inte begränsade till USA. I Australien, säger statsministern många företag, missbrukar 457 visum, ansökningssystemet, och använda den för att anställa utländska IT-arbetare när lokala talanger kunde ta rollerna i stället. Enligt PM, är IT-branschen den värsta gärningsmannen, och på grund av visummissbruk, planerar regeringen att skärpa begränsningar av invandringen.

Enligt publikationen, uppskattningsvis $ 132.500.000 spenderades förra året på lobbying kongressen genom att beräkna och internetföretag. För vissa ledare, hinder för anställning är det verkliga problemet, snarare än tanken att USA har en talang brist. När ekonomin blir mer ansluten och globaliserade, är det nödvändigt att attrahera globala talang för att konkurrera ordentligt.

Förra året var 129,000 H-1B visum utfärdas till tillfälliga arbetstagare som universitetsanställda bland annat inte räknas. Om en arbetsgivare vill anställa en utländsk hemvist med en amerikansk universitetsexamen, det finns en separat lock av 20.000 för närvarande på plats.

Bild Fotograf: Vancouver Film School

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer