Implementeringen dödar oss

När jag tänker på företagets apps landskapet, verkar det nästan omöjligt att komma bort från MISO s beroende av flera miljoner dollar implementationer. Dessa dagar är borta och ändå finansanalytiker verkar besatt av tanken att på något sätt, en dag de kommer att återvända.

Oracle fortsätter att wow Wall Street trogen, även om jag tror att de tittar på ett företag som kommer att få det allt svårare att motivera premium prissättning. Förmodligen runt Q2 av Oracles rapporteringsåret. SAP beror på att rapportera sina Q2 resultatet den 29 juli med många förväntar sig en nedgång i nya programvarulicenser för att vara i storleksordningen 40%. Microsoft har tagit 7 plus år att vända Navision / Greatplains / Damgaard serien från 500 $ kvarn till ca $ 1 miljard dollar i intäkter. Om det var ett publikt enhet då sådan tillväxt skulle betraktas som en investering misslyckande. IBM fortsätter att försöka hitta sätt att mata konsult division till högre priser, senast genom att uppfinna Lotus och dunka på en social computing skiktet men också genom egna SAP implementeringar.

Under tiden och efter tusentals implementeringar över miso ekosfär vi fortfarande höra av misslyckanden som håller Mike Krigsman upptagen. Argumentet Jag hör ofta att varje införande är olika och därför kan du inte cookie cutter. C’mon – som du försöker lura här? De flesta ERP-implementeringar fokus på ekonomi. Är du på allvar försöker lura mig att det finns något magiskt om att sätta debiteringar till vänster och krediter till höger när det ursprungliga systemet uppfanns i den 15: e-talet? Ja, det är naivt jag vet men jag kan inte tro för en sekund det är något inneboende differentiera hur böckerna hålls. Även om vi ger leverantörer till förmån för tvivel, varför vi fortfarande ser massiv överkörningar?

Senast, upptäckte jag en dålig själ som har dokumenterat prövningar och vedermödor för att göra en SAP-implementering arbete. Hela hans blogg bör krävas läsning, typifying många av de problem oberoende konsulter och observatörer se men som sällan drabbat rubriker. Kanske mest tragiskt

För några veckor sedan, var det min födelsedag – barnen sätta ihop en särskild behandling för mig och vi planerat en måltid på en lokal restaurang. Naturligtvis var jag sen hem, bara tid att träffa dusch och förändring, sedan bort med vått hår. Jag måste vara ärlig, det gjorde jag inte känner för att fira, och vi skär kvällen lite kort. När vi kom hem satte jag mig ner och somnade. När jag vaknade nästa morgon, jag var fortfarande kvar, och min fru hade fått en filt och var där med mig. Jag kan inte komma över hur lycklig jag är att vara gift med henne – antingen jag gjorde något riktigt bra i ett tidigare liv, eller om detta är ett fall av “betala det framåt”.

Min fru kände att jag behövde se husläkare igen. Han bekräftade att mitt blodtryck fortfarande klättrar, även om kolesterol är OK (bara). Han vill att jag ska ta en semester och jag kan inte hålla med honom, vi tittar på att ta en paus senare i år. Jag bryr mig inte om det är – bara någonstans att jag kan slappna av och glömma allt detta skit.

Är detta vad våra projekt leder till? Människor blir sjuka och så trött att de kommer att gå någonstans för att få en paus? Det kan inte vara rätt.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget