? Indiens monterings e-avfall elände

Enligt den senaste “Global E-avfall monitor 2014”, sammanställd av FN tankesmedjan FN-universitetet (UNU), är Indien den femte största e-avfallsproducenten i världen, spottar ut 1,7 miljoner ton grejer varje år av världens totala produktion av 41,8 miljoner ton. Detta kan inte vara så illa vid första anblicken. När allt kommer omkring, USA och Kina är de största förorenarna, totalt 32 procent av e-avfall i världen jämfört med Indiens cirka 5 procent. (Den översta per capita churners av det här är alla europeiska länder, såsom Norge, Schweiz, Island, Danmark och Storbritannien.) Barn är en stor del av sektorn informella e-avfall i Indien

Men denna statistik kan vara missvisande. Indiens kärleksaffär med telefoner har bara börjat, och även om det är redan den hetaste marknaden för smartphones i världen, är cirka 70 procent av sina 1,25 miljarder människor fortfarande använder funktionen telefoner. Tsunamin i smartphone användning är ännu inte kommit, och när den gör det kommer Indien att bli en gigantisk typsnitt av elektroniskt avfall, kanske till och med överträffar Kina i denna avdelning och lägga avsevärt till den globala produktionen e-avfall som förutspås för att zooma till 50 miljoner ton från 2018. Detta innebär att en stigande mängd giftiga metaller och gifter inrymda i dessa enheter kommer att läcka ut i marken eller luften. Uppenbarligen är 4.400 ton CFC (klorfluorkarboner) pumpas ut i atmosfären varje år, vilket påverkar ozonskiktet.

I Indien idag, de viktigaste syndarna i e-avfall landskap finns tv (68 procent), som är ännu dyrare att många indier än sina smartphones, medan 27 procent består av datorer och servrar. Så, det värsta är klart ännu inte kommit, som indianer i inlandet börja köpa smartphones som de gjorde TV under de senaste decennierna.

Vad är mest oroande är att oavsett e-avfall samlas fortfarande görs det på ett informellt och oorganiserat sätt, utgör en allvarlig hälsorisk för de inblandade i handeln arbetare. Här är en bra funktion och bildspel av hur branschen fungerar där, inte mer än 15 km från centrala Delhi på en plats som heter Seelampur, barn arbeta med sina händer, hantering syrabad och giftiga metaller som kadmium och kvicksilver i syfte att utvinna guld och koppar från kretskorten av kasserade elektroniska artiklar. Detta är det oändligt mindre sexig sårbara för Indiens glittrande IT historia.

Naturligtvis, Indien försökte att rätta till situationen genom att en lag som krävde tillverkarna att ta ansvar för end-of-life återvinning av sina produkter genom en mekanism som skulle legitimera den informella sektorn, så att dessa arbetare skulle kunna fortsätta att tjäna sitt uppehälle, men i en säker och organiserad miljö. Inget av detta har framkommit i något meningsfullt sätt. Tillverkarna förblir gift med deras vägar, och den skadliga effekten av den berömda försvagande indiska byråkratin har ont informella Anställda genom att göra det näst intill omöjligt för dem att klara sin pappersarbete så att de kan bli legitim. Attero e-avfall återvinningsanläggning i Roorkee, Indien

Ändå är det obestridligt faktum i denna bransch att där det finns avfall, finns rikedom, och ingen mer så lukrativ än i e-avfall, tack vare alla dessa dyra metaller som läggs till elektroniska maskiner. FN-rapporten avslöjade att varje år är ca $ 52 miljarder värdet av återvinnings e-avfall spillo. “En häpnadsväckande 300 ton guld, motsvarande 11 procent av det sammanlagda världsomspännande guldproduktionen i 2013, kunde ha extricated från högen av elektroniskt avfall på ett ekologiskt godo.”

Förutsägbart, är några startup jagar denna mor belastning, och en av de mer framgångsrika i att attrahera riskkapital och skala upp verksamheten är Attero. Företaget har byggt en stor fabrik i Rourkee, där det distribuerar sin teknologi att det är ökänt förtegen om.

Enligt Quartz “Attero nu insamling och bearbetning om 1000 ton en av e-avfall en månad från över 500 städer i Indien, och utvinna ädelmetaller som platina, guld och selen från papperskorgen.” Det har kunnat generera $ 15 miljoner det senaste räkenskapsåret, och även lyckats vända lönsam.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

I en ny ordning, har Attero också börjat betala pengar till konsumenter för sina telefoner, och annonserar de pågående priserna för olika enheter på sin webbplats. Satserna är inte dåligt alls, med tanke på att telefonen skulle ha legat runt för åldrar innan du sålde den till kabadiwala (ikoniska indisk samlare av nästan vad som helst som kan återvinnas, som turnerar kvarter på sin cykel meddelar sin ankomst i en klangfull chant) för några hundra rupier. Till exempel kan en-årig Blackberry Z10 hämta dig Rs. 4215, medan en två-årig Samsung Galaxy Note kommer att samla skivor. 9504, vilket är en mycket mer än vad lokala butiker kommer att vara villiga att betala för dem.

Företag som Attero är nyckeln till att lindra monterings högen av elektroniska produkter som Indien kommer att fortsätta att pressa fram i en oroväckande takt, eftersom de också kan inspirera andra startups att förnya och hoppa in i spelet. Det kommer dock att ta mer än bara ett fåtal företag, och inte mindre än en allvarlig regeringspolitik, om Indien hoppas att brottas med detta problem på ett säkert och ekonomiskt sätt till marken.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott