Kommer en hackad DJI rädda liv till sjöss?

Drones blir populära verktyg för första responders.

mera robotteknik

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

Min fru och jag planerar en weekend-resa ombord min bästa väns segelbåt (han faktiskt äger en fjärdedel av segelbåt), så detta verkar särskilt relevant.

Shapeways, 3D utskrift-on-demand tjänst, samarbetar med DJI att vända den galna populära Phantom fyra drönare i en katastrofinsatser fordon. Om några första responders läser, och om du får en nöd ping nära Catalina Island i ett par veckor och beslutar att skicka en drönare, vänligen gör det en öl drönare.

Teamet bakom gå igen Project ville lära förlamade patienter hur man går med hjälp av robot benstöd, men resultaten var mycket bättre än de förväntade sig.

Skämt åsido, drönare har visat sig vara otroligt verktyg för katastrofinsatser och sök och räddningsteam. Hittills har robotar har använts i 43 stora katastrofer i världen, enligt uppgifter från Centrum för Robot-Assisted Search and Rescue (CRASAR), och de flesta av dessa robotar är drönare. Det verkar vara en no-brainer. Obemannade system kan ge värdefull spaning och infiltrera farliga eller obekanta miljöer för att påskynda svarstider under översvämningar eller bränder, scenarier där varje passerar minut har konsekvenser för överlevnadsförmåga. Tekniken finns redan, och mycket av det är nu tillgänglig off-the-shelf.

Phantom 4, till exempel, har en inbyggd kamera och lång räckvidd för en flygning, som skulle kunna göra det en lämplig sökning drönare. Utbildning skulle vara minimal (de nyaste drönare bokstavligen flyga sig i de flesta fall), så integration i nuvarande beredskapspersonal skulle vara enkelt.

DJI och Shapeways ber tinkerers för idéer till soppa upp Phantom. Utmaningen är att utforma något slags 3D-tryckt tillbehör som ansluts till en DJI Phantom 4 för att göra det mer kapabel i händerna på första responders.

Hårt väder och grov vatten är klassiska kännetecken över havet räddningsaktion, komplicerar en redan utmanande räddningsaktion “, enligt arrangörerna, underblåser mina djupaste rädslor.” Genom att lägga till 3D tryckta tillbehör som kan förbättra drone synlighet, bär nyttolast och landa på vatten, först responders kan täcka ett större område, skärning svarstider under övervakning svårt att navigera vatten. Fler liv skulle räddas, och färre första responders äventyras, allt tack vare en 3D tryckt drönare modifiering.

En vinnare kommer att få en DJI Phantom fyra Advanced Quadcopter ($ 1499 värde) och $ 1000 i Shapeways utskriftskrediter. Tre löpare upp kommer att få $ 500 vardera i Shapeways 3D-utskrifter kredit. Tidsfristen för att komma in är den 15 juli 2016. För att skicka in din design till Shapeways, gå hit.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang