Kvinnor chefer har självtvivel, väljer att “luta sig tillbaka”

Gör kvinnliga chefer tänka och reflektera annorlunda än sina manliga motsvarigheter på arbetsplatsen? Jag tror att de gör.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Självtvivel återspeglar inte någon otillräcklighet och bör inte anses en svaghet.

Jag hade en insiktsfull samtal med, Singapore Pools CMO Marilyn Ling, som fick mig att undra om kvinnliga chefer var mer reflekterande och ofta hade självtvivel, vilket resulterar i en tendens att dra sig tillbaka i stället verkar aggressiv på arbetsplatsen.

I sin bok Lean i, ser Facebook COO Sheryl Sandberg på kvinnors framsteg i ledarroller och offra råd om förhandlingsteknik, mentorskap, och bygga en givande karriär. Hon sade bör de “lean i”, ta risker, och jaga sina mål med god aptit.

Den trubbiga sanningen är att män fortfarande kör världen, “Sandberg säger i sin bok.” Av de 195 självständiga länder i världen, endast 17 leds av kvinnor. Kvinnor håller bara 20 procent av platserna i parlamenten globalt.

I USA, endast 14 procent av, CXO poster samt 17 procent sitta på brädor. “Medan kvinnor fortsätter att växa snabbare än män i utbildningsnivå, har vi slutat att göra verkliga framsteg på toppen av alla branscher.” Trots stark feministisk lobbying under de senaste tre decennierna har amerikanska kvinnor under 2010 betalade 77 cent för varje dollar män som gjorts, jämfört med 59 cent 1970, påpekar hon.

Denna statistik är nedslående, särskilt för, kvinnor i mansdominerade IT-branschen.

Medan Sandbergs bok hänvisar främst till kampen arbetande mödrar ansikte försöker att balansera karriär och familj, kan dessa utmaningar utökas till hur kvinnor leder på arbetsplatsen.

Som jag talade med Marilyn, som jag först träffade ett decennium sedan när hon var CIO Singapore Pools, slogs jag av hennes ödmjukhet och själv OGILLANDE natur. “Personalen måste ha varit fråga om jag hade kvalifikationer och erfarenhet för att leda i denna roll,” hon skojade, med hänvisning till de första dagarna, då hon bara hade tagit upp HEW nuvarande roll som CMO 2008.

Hon trodde att hon kunde peka sina år som CIO för att lösa bolagets affärsfrågor, men när hon försökte ge förslag på hur man använder IT-systemet för att leverera vissa tjänster, det fanns tomma ytor runt bordet.

Jag var inte säker på om det var eftersom jag verkade som om jag försökte berätta för folk jag känner [hur saker fungerar], och de var inte nöjda. Jag gick att reflektera över detta … Jag trodde kanske jag verkade vara en smart aleck så jag lärde mig att inte säga för mycket, och erbjöd mina åsikter bara när bad. Det var inte trevligt antingen på grund av [nuvarande] CIO var tvungen att göra sitt jobb.

“Jag kanske överskridit mina gränser, jag vet inte … Ibland måste vi veta var gränserna går, men det var en kamp från början”, minns hon.

Konstigt det än kan låta, fann jag Marilyn självtvivel bedårande. Efter att ha täckt en testosteronfylld industrin i över 15 år, ser jag hennes vilja att ifrågasätta sina egna handlingar och reflektera över hur hon skulle ha reagerat annorlunda som uppfriskande.

Jag kan inte tänka mig någon som Steve Jobs och Mark Zuckerberg att göra samma sak, eller åtminstone erkänna offentligt att ha tvivel.

Vissa kanske tror att människor i ledande positioner bör inte erkänna sina tillkortakommanden eller utsätta någon självtvivel, eftersom det gör dem verkar sårbara när de borde vara ledande med övertygelse. Men jag frågar varför inte.

Självtvivel återspeglar inte någon otillräcklighet och bör inte anses en svaghet. I jämförelse, människor som känner att de är redan tillräckligt bra på vad de gör skulle känna lite behov av att söka förbättringar.

Marilyn, till exempel, som drivs av sin egen bekände brist på meriter efter sin utnämning till CMO, gick tillbaka till skolan för att få en examen i marknadsföring. “Det är att utbilda mig och att lära sig grunderna, du vet, marknadsföring 101. Jag brukade få lite förlorade när jag samtalade med andra marknadsförings kamrater eftersom jag inte förstod terminologi.”

Så i stället för “lean i” topp kvinnor chefer som Marilyn ibland väljer att “luta sig tillbaka”, reflektera, och uppvisar en vilja att erkänna att de kan alltid göra saker annorlunda, bättre. Det betyder inte att de saknar självförtroende, det betyder bara att de har mage att känna igen de också är inte perfekt.

Jag har sett denna kvalitet oftare hos kvinnliga proffs och det säger en hel del om betydelsen av sin plats i branschen.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck