? Libreoffice 5: Den bästa Office-paketet i dag inte kommer att kosta dig en dime

Jag har använt Libreoffice som mitt huvudkontor svit eftersom det kluven från Openoffice fem år sedan. Nu är det senaste upplagan, Libreoffice 5.0, är ​​bättre än någonsin. Och i min bok, innebär att det är den bästa fristående Office-paketet finns i 2015.

Libreoffice slutligen att gå online, Den bästa öppen källkod kontorsprogram, Libreoffice 4.4, blir ny release, Libreoffice för Android kommer snart

Libreoffice 5 kan se vanligt, men det fungerar vackert,. Sjvn; Medan Libreoffice 5.0 inte kommer officiellt att släppas förrän den 5 augusti är redan tillgänglig för att installera programmet. Du kan köra det i dag på Red Hat och Debian-baserade Linux-distributioner, Mac OS X 10.8 (Mountain Lion) eller högre eller Windows Vista eller bättre. Obs! 64-bitarsversion kan inte köras på Windows XP, men 32-bitarsversionen kommer att köras på XP.

En sarkasm om att installera Libreoffice är att du måste ladda ner och installera hjälpfilerna separat. Medan irriterande, lägga till hjälpfilen är trivialt.

När hela paketet är igång, hittar du att Libreoffice är mycket snabbare nu än det var i tidigare upplagor. Det har inte funnits någon enskild orsak till detta hastighetsökning. Jag vet bara att både Linux Mint 17,2 och Windows 7, Libreoffice 5 löper smidigare än det har tidigare.

Om du letar efter något fint och nytt i användargränssnittet, du kommer inte att hitta den. Denna version, precis som de tidigare, ser mer ut som MS-Office 2003 än något mer up-to-date. Det är bara bra.

Enterprise representerar det kitt som binder samman team och affärsprocesser, särskilt i globala organisationer. Se hur affärssystem förenklar, webifying, mobilisera och få en mycket mer social.

Jag har alltid föredragit klassiska fönster, ikon, meny, och pekare (WIMP) gränssnitt över MS-kontorets menyfliksområdet. Den enda förändring som Libreoffice har gjort till sitt gränssnitt under de senaste åren var tillägget av en IBM: s Lotus Symphony sido stil meny. Om, som jag, du vill producera ord, kalkylblad eller presentationer och inte oroa sig för att använda ett nytt gränssnitt, du kommer att gilla Libreoffice 5.

Libreoffice verkliga förtjänster ligger under dess vanligt, gammaldags gränssnitt. Här hittar du många små men betydande förbättringar.

Till exempel, Libreoffice gör ett bättre jobb än någonsin för att stödja standard Open Office XML (OOXML) format Microsofts. Eftersom du alltid kommer att ha medarbetare som använder MS-Office, är detta en viktig funktion. Till exempel kan det tyckas mindre men att kunna bevara både markeringen och skuggning medan importera och exportera Microsoft Word-dokument kan du spara några stora problem.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Calc, Libreoffice svar till Excel, har också förbättrats. Som sagt, om du har mycket komplexa Excel, jag fortfarande inte kan rekommendera att använda Calc som en drop-in Excel ersättning.

Do not get me fel, Calc ett mycket bra kalkylprogram. Problemet är att det är fortfarande inte 100 procent kompatibel med Excel formler. Ändå är dess kompatibilitet med Excel bättre än det brukade vara. Till exempel, tabell strukturerade referenser i kalkylblad formel uttryck kan nu importerats från OOXML kalkylblad.

En annan trevlig generell förbättring är att du inte längre behöver importera användarprofiler från en äldre version av Libreoffice till detta. Användarprofilen kvar i på samma plats som den tidigare versionen av Libreoffice. Så, till exempel, på Windows, om användarprofilen är i C: \ Users \ \ AppData \ Roaming \ Libreoffice \ 4 \ användare eller Linux, /home//.config/libreoffice/4/ användare, kommer profilen stanna kvar och användas av den nya anläggningen. Detta innebär att du inte behöver importera din anpassade stavningsordlistan.

Sist men inte minst, Libreoffice fortfarande inte kommer att kosta dig ett öre. Nu, om du vill att projektet att hålla igång uppmanar jag er att donera till Libreoffice: s moderorganisation, The Document Foundation. Men, det är valfritt. Om din IT-budget är stram, eller om du inte vill vara bunden till en egen programleverantör, kan du inte slå Libreoffice.

 Berättelser

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september