? Mariadb Corp kockar upp bättre kock och Docker funktioner för utvecklare

VD Patrik Sallner: Mer av de verktyg utvecklare behöver för att köra databaser effektivt, mariadb Corp.

Mariadb Corp plockar bort hastighetsflaskhalsar och stramar anti-SQL injection åtgärder, varför mariadb säger MaxScale kommer att göra livet lättare för utvecklare och administratörer, Shuttleworth säger Ubuntu sticker med MySQL, SkySQL går efter Oracle MySQL med företagets release, SkySQL verktyg syftar till att lindra Galera kluster för mariadb och MySQL, Red Hat Enterprise Linux 7 beta anländer med mariadb som standarddatabas, mariadb blir skjuten i armen från Intel-ledda $ 20m SkySQL injektion

Mariadb Corp säger den senaste utgåvan av sin mariadb Enterprise erbjudande fokuserar på snabbare utbyggnad av databas appar med bättre stöd för Docker containrar och ram kocken automation.

Mariadb Enterprise, som innehåller härdat server binärer av mariadb öppen källkod MySQL gaffel plus verktyg och kontakter, erbjuder nu också en Docker bild av databasen, tillsammans med Chef kokbok scenario definitioner och receptuppgifter.

“Nu är det mindre om databasfunktioner och mer om användarvänlighet av databasen i samband med den övergripande driftsättning, oavsett om du är en utvecklare eller någon den löpande verksamheten för en databas”, säger mariadb Corp VD Patrik Sallner.

“Fler människor har en DevOps ansvar. Traditionellt har utvecklarna inte haft lika stort ansvar för databaser, och det är mer varit att föra en DBA att skriva SQL-skript, till exempel. Nu ska vi ge mer av de verktyg som gör det möjligt för utvecklare att köra databaser effektivt. ”

Mariadb är samhället utvecklade gren av Oracles öppen källkod MySQL-databas, som förvärvades för $ 1 miljard av Sun Microsystems, som i sin tur köptes av Oracle för $ 7,4 miljarder under 2010. Då en del av databasens ursprungliga skaparna hade redan lämnat för att skapa mariadb. I oktober förra året, meddelade kommersiella mariadb företaget SkySQL den byter namn till mariadb Corporation.

Oracles förvaltning har varit bra för MySQL-databas hävdar Percona VD Peter Zaitsev.

“Vad vi har gjort i huvudsak är att ge en Docker bild för mariadb Enterprise. Det omfattar alla de olika komponenterna, och genom att ha en Docker behållare för dem det innebär att vi har en kompakt standardiserad programvara komponent som kan köras mycket lättare i många olika typer av miljöer, eller så kan mer flexibelt växla mellan miljöer med bibehållen standard sättet att använda det “, säger Sallner.

“Med kock, har vi tillhandahållit några recept i kokboken för flera olika uppgifter för att konfigurera, distribuera och hantera mariadb Enterprise. Det är färdigförpackade vilket innebär att, återigen, är det lättare för användaren att faktiskt installera och driftsätta mariadb Enterprise än att använda CHEF grundläggande verktygslådor. ”

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Chef kokböcker består av recept, som är en uppsättning av ordnade uppgifter för konfigurering, driftsättning och hantering.

“Du kan kalla dessa icke-funktionella fördelar. Men de verkligen är synliga för användaren, vilket gör mariadb en mycket mer övertygande, lätt att använda verktyg som kommer att utöka antalet användare inom ett visst företag. Ett företag kan bara ha en få människor som är bekväm att göra konfigurationen för mariadb “, säger Sallner.

“Men med Docker och kocken du kan utöka antalet personer som känner sig bekväma att ta ansvar för databasen. Det är en fördel som uppenbarligen kommer att öka användningen inom befintliga användare utan också sänka barriären för nya användare att anta det.”

Version 10.1 av samhället utvecklade mariadb server är för närvarande i beta-fasen, med allmän tillgänglighet förväntas under de närmaste veckorna.

Tillkännagav idag under Linux Foundation banner, har den öppna behållaren Project stöd av de stora krafterna i molnet och behållare, inklusive Docker och APPC.

Mariadb Corp, som sa att det har säkrat 28 nya kunder under den senaste månaden, arbetar också på att göra Microsoft Azure stöd som finns under de närmaste månaderna, tillsammans med stöd för andra molnleverantörer och automations ramar.

Andra funktioner som finns i den senaste versionen av prenumerationsbaserade mariadb Enterprise omfattar sträcker optimerad server binärer för att täcka mariadb Enterprise Cluster med Galera.

“Vi har också arbetat vidare på Java kontakter, som är intressanta komponenter eftersom dessa klientdrivrutinerna används av många företag som har inbäddade mariadb. En av de partners som vi arbetar med är Amazon AWS Aurora. Utöka förmågan i molnet är en viktig samarbetsområde för oss “, sade han.

“Mariadb tillgänglighet i molnet stackar är viktigt fokusområde. Vi är redan tillgängliga i alla Linux-distributioner. Nu ska vi förhandla med de viktigaste molnleverantörer att ha mariadb som ett alternativ där.”

I januari släppte mariadb dess MaxScale öppen källkod proxy mjukvara som tillåter databaser och applikationer till fullo frikopplas, så admin processer kan köras utan att påverka program.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Läs detta

Mer om databaser och mariadb

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin