Mediebranschen Death Card i Mary Meeker internettrender däck

Tidigare Wall Street analytiker Mary Meeker här veckan publicerade sin årliga analys av Internet trender och marknadsprognoser. Det är användbara data, i synnerhet alla diagram och siffror som ofta återanvänds i tiotusentals startaffärsplaner. Avsnittet som intresserar mig mest är i mobila medier och mobil annonsering. Det finns en massiv intäkter klyfta för medieföretag i den mobila rymden.

Pew Research och andra har noterat den snabba förändringstakten mot mobila enheter i människors tillgång till nyheter och andra medier. Men medieföretag göra fem gånger mindre från mobil annonsering.

Det är svårt nog för medieföretag att övergå till en digital affärsmodell, som producerar en tiondel av annonsintäkter för tryck. Nu med sina läsare rusa till mobil, de står inför en ytterligare massiv förlust i reklamintäkter! Här är problemet medieföretag och övergången till mobila i Meeker däck

Mediebranschen är inte att tjäna pengar på annons möjlighet inom mobil med tiotals miljarder dollar!

Om Google har problem tjäna pengar mobil, föreställa sig hur svårt det måste vara för traditionella medieföretag. Detta är en mycket allvarlig fråga. Är det för att små annonser inte fungerar? Eller att vi inte har lyckats skapa en mobilannonsformat som fungerar? Eller kanske media på mobila enheter kan inte mätas i pengar av medieföretag genom annonsering oavsett hur smart och innovativ?

Jag tror att det är den senare och som gör livet ännu svårare för medieföretag i övergången. Matt Sanchez, VD för Say Media är rätt: mobil dödar media.

(Omvälvande teknik störa även när du ser tågwreck framför dig på spåren – det finns inte mycket du kan göra.)

Här är Joshua Benton på Nieman Labs på Meeker data: Skalman diagram i Mary Meeker s slide däck för tidningar har blivit lite skrämmande.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport