Misstänkt spam kungen att inställa sig i domstolen

Christopher Smith, som påstås ha skickat en miljard skräp e-post till America Online abonnenter, greps vid en Minneapolis flygplats efter att han klev av ett plan från Dominikanska republiken.

Smith påstods ha varit i drift illegala onlineapotek och ett call center i Dominikanska republiken, enligt en representant för justitiedepartementet.

I maj, frös en federal domare Smiths tillgångar och utfärdade ett tillfälligt besöksförbud spärra Smith från att sälja receptbelagda läkemedel. Onlineapotek påstås låta folk köpa receptbelagda läkemedel utan tillstånd från en legitimerad läkare.

Förra veckan utfärdade en domare en arresteringsorder för Smith för påstådda brott mot besöksförbudet.

Fallet är för närvarande en civilrättsligt ärende, men en brottsutredning pågår också, sade en företrädare.

Även Smiths gripande och besöksförbud inte specifikt behandla spam frågan, säkerhetsexperter rankas Smith bland sina mest produktiva brottslingar.

Han var väl upp i våra topp 10 “Steve Linford, vd för Spamhaus, sade i en intervju med News.com systersajt Silicon.com. Spamhaus är en ideell grupp baserad i Storbritannien som spårar rörelser påstådda spammare.

Denna känsla delas av säkerhetsexperter från Sophos.

Rizler har varit en av de mest ökända spammare, och vem som helst som har översvämmas av skräppost som erbjuder mediciner och droger kommer att välkomna de amerikanska myndigheterna gör framsteg när det gäller “Graham Cluley, senior teknikkonsult på Sophos, sade i ett uttalande.

Will Sturgeon av Silicon.com bidragit till denna rapport från London.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Bankverksamhet;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder