? NAB byter ut tf tech som fortsätter sökningen

National Australia Bank (NAB) har gjort några ytterligare ändringar i sin ledningsgrupp samtidigt som det fortsätter att söka efter en permanent chef teknik och funktioner kommenderar.

Banken har utsett Matt Lawrance som tf teknik och funktioner kommenderar, en position som tidigare hölls av Bob Melrose, som nu har flyttats in i Retail Banking verkställande chef roll. Melrose kommer att rapportera till Andrew Hagger, Consumer Banking och Wealth Management chief kund officer, i sin nya roll.

Lawrance är närvarande NAB rikedom verksamheten verkställande chef, och har varit anställd sedan 2005 har innehaft ett antal ledande roller inom divisioner inklusive rikedom och finans.

I den nya tillförordnade roll kommer Lawrance ansvarar för teknik och drift, tidigare känd som företagstjänster och transformation. Inom denna portfölj har banken lagt driftsfunktioner skadeförsäkring förmögenhetsförvaltning verksamhet.

Förändringarna kommer efter bankens ombildning av sin organisationsstruktur och ledningsgrupp i slutet av juli.

NAB koncernchef Andrew Thorburn sade förändringarna är en del av bankens “nästa steg i organisationsförändring”, eftersom det har varit två år sedan laget började ta itu med arvsfrågor.

“Dessa förändringar kommer att medföra större drivkraft och energi till NAB: s mål att skapa en enklare, mer kundfokuserad organisation som levererar bättre resultat för kunder samt avkastning till aktieägarna”, säger han.

Vi har haft en mycket tydlig plan under de senaste två åren, och har vidtagit de åtgärder som krävs för att genomföra planen. Vi har gjort framsteg, våra kunder märker positiva förändringar, och vår personal engagemang poäng är det högsta någonsin har varit, men vi måste göra bättre. Den nya organisationsstrukturen kommer att göra det möjligt för oss att fortsätta förändringstakten samtidigt som ökad tydlighet för våra kunder och våra medarbetare.

I maj, rapporterade banken kassamässigt resultat av första halvlek resultat för räkenskapsåret 2016 kom 6,5 procent högre än föregående motsvarande år på AU $ 3,31 miljarder underliggande vinst på AU $ 5,1 miljarder en 2,7-procentig ökning jämfört med föregående år.

Som en följd av de förbättringar Technology under halvåret, NAB sa att det gjorde ökande produktivitet besparingar under 1h15 av AU $ 89.000.000, och har som målsättning att nå pågående årliga besparingar på cirka AU $ 150.000.000 per år.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar