Oförseglade domstolshandlingar avslöja verkliga omfattningen av Dell elände under 2003 – 2005

Domstolshandlingar som hänför sig till en 3-årig process mot dator OEM jätte Dell avslöjar allvarliga farhågor om hur företaget hanterade fel mellan perioden 2003-2005.

Håll reda på alla händelser, både de rapporteras till teknisk support och de behandlas internt,. Håll utkik i tech medier för ökade antalet rapporter om misslyckanden för redskap som du äger / support,. Gör klart för OEM-kontakter som du kommer att hålla dem ansvariga för fel! Påminn dem om framtida sparplaner,! Förutsätt inte att OEM har ditt bästa för ögonen. De gör det inte. Deras mål är att garantitiden att löpa.

The New York Times gjorde några gräva. Här är några höjdpunkter

domstolshandlingar visar att staden New York inlämnad incidentrapporter med Dell på 20,2 procent av ett parti på 5000 datorer köpta under denna period.

Ett köp av 2800 datorer genom Microsoft resulterade i problem med 11 procent av maskinerna …

Trots omfattande rapporter från fältet, var Dell säljare och tekniker uppmuntras att hålla kunder i mörker om de kända defekter som lämnade datorer oanvändbara.

Åh, det blir en mycket värre än det

I juni samma år, Dell förväntas att minst 12 procent av sina SX270 Optiplex datorer skulle resultera i incidentrapporter från kunder under en period av tre år. I september, Dell höjde minimiincidentrapport prognosen till 45 procent och noterade att det kunde köra så hög som 97 procent.

Ett dokument oförseglad är Dells “OptiPlex Quality Update” dokument (PDF här) som täckte en defekt kondensator i GX-270, SX-270 och GX-280-system gör intressant läsning.

Några intressanta höjdpunkter.

I avsnittet om “Sales att göra och inte” dokumentet har följande “Att undvika:

– Ta inte detta till kunder uppmärksamhet proaktivt

– Lova inte att byta några enheter som inte har misslyckats

Kom ihåg dessa system var samma system som nämnts tidigare att Dell själv hade uppskattat kan lida en incidentrapport prognos så hög som 97%!

I en “Exempel Sales Scenario” där en person som har haft 10 system av 600 gå ner med samma fel, har Dell följande råd till säljare

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Betona osäkerhet.

Charmig.

Så, vad är det ta bort här för människor att köpa maskiner (särskilt i stora mängder) från OEM?

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner