Omskolning nyckel för Rio Tintos automation och stora uppgifter framgång

När Rio Tinto att inleda en “center of excellence” för att styra och kontrollera sina gruvor och fjärr automatiska truckar, beslutade företaget mot att ha mitt i Rio Tinto huvudkontor.

Den gruvjätten har rört sig mot automatisering som en del av sin Mine of the Future-programmet som inleddes 2008, och bolaget har avsatt över 50 autonoma lastbilar, som under de senaste fem åren, har flyttat mer än 300 miljoner ton material vid fyra olika gruvor.

I mars lanserade företaget sin Processing Excellence Centre (PEC) i Brisbane som matas data från sensorer på gruvor över hela världen. Det gör det möjligt för företaget att driva effektivitet i verksamheten genom analys av data på lastbilarna, geologi av platserna, bränsleeffektiviteten, och andra data företaget har.

Enligt John McGagh, chef för innovation på Rio Tinto, det finns mer data än företaget vet vad de ska göra med.

“Just nu är vi förmodligen att få information ut på månaden nivå, och året nivå”, sade han vid Cisco sakernas Internet World Forum i Chicago förra veckan.

“Vad vi vill göra är att ta den informationen tillbaka till dag nivå, i realtid. Om vi ​​gör det, kan vi skapa fler affärsmöjligheter, och vi tillföra ett mervärde för hela operationen.”

I september började företaget med hjälp av RTVis 3D programvara för att kartlägga gruvverksamhet tillbaka i PEC från bolagets West Angelas järnmalmsgruva i västra Australien, med andra prövningar pågår vid andra gruvor. Denna programvara ger användarna i centrum med en up-to-date översikt över varje bit av data som flyter från sensorerna på gruvplatsen och dess utrustning tillbaka in i centrum.

McGagh sade att gruv betyder geografi varje Rio Tinto webbplats ständigt förändras, vilket innebär att sensorerna måste ständigt uppdateras. Det var nära till 60.000 sensorer för varje lastbil på plats, dra in runt 5TB data per dag. Detta är information som företaget annars skulle ha förlorat.

“Det finns information som skulle ha hittills gått förlorade för oss. Det är otroligt värdefull information, som när laddas upp i realtid, kan vi sätta in den och göra den här typen av saker”, sade han.

Det vet mer om ditt företag i realtid än du någonsin kommer att veta. När du har fått det, börja titta på de affärsprocesser genom ögonen på en matematiker eller en fysiker eller ingenjör [att] förstå hur det här hänger ihop, och du börjar generera genombrott på ett sätt en verksamhetsplan kan ‘t göra.

Mjukvaran gör det möjligt för företaget att titta på vilka typer av mineraler i marken för att effektivt planera var de bästa platserna till gruvan är. McGagh sade företaget planerar nu att få 3D-programvara som används vid alla gruvor i slutet av året.

I kompetenscentret finns två dedikerade fiberlänkar, med ett nätverk speciellt säkrade för kontroll av automatiserade fordon medan den analytiska komponenten i kompetenscentret är på samma nätverk som resten av företaget.

Nyckeln till framgång för PEC var att se till att centrum var inte en del av bolagets huvudkontor, men mer som en del av gruvdriften, säger McGagh.

“Om du sitter i ett företags centrum, har du att arbeta i kostymer, och din kultur är att gå och i princip säga de människor som arbetar ut och göra pengar, [hur man arbetar] då detta kommer att misslyckas i en nanosekund ,” han sa.

Har blodiga öl med [arbetarna]. Föra människor genom PEC. Spendera lite tid i Brisbane, och bara ständigt arbeta på det.

Vid slutet av dagen, dessa platser är stora företag. Det sista du vill göra är att använda de bits och bytes som flyter runt för att undergräva ansvars av dessa människor.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Medan Rio Tinto skulle föra in nya människor att arbeta med företaget som en del av gruvan i framtiden initiativet McGagh sade att tidigare erfarenheter de anställda i företaget är en stor tillgång.

“Vi har en mycket traditionell bransch. Vi har byggts upp kring fysiska platser. Du måste få de mänskliga system rätt, you got att få kultur rätt”, sade han.

De vill värderas, de vill fatta beslut som ger mervärde för verksamheten. Om det är det hjälpa dem göra sitt jobb, kommer att bryta igenom.

Glöm inte arbetarna som har varit där under en lång tid. Om du säger “Jag kommer att köra, och jag kommer att ta med mina arbetare på resan”, de är bara så tacksam.

Josh Taylor reste till Chicago som en gäst av Cisco.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”