Optioner viral ingrediens som krävs för att utlösa startkultur

År 2009, den australiensiska regeringens desperata skatt grab ursinnigt manglas optionerna i byråkrati, kvävas startups och strypt andrum av lokalt entreprenörskap.

Enligt skattejurist Andrew Andrejev, blockerade restriktiva regler av vägar för Aussie startups som nu emigrera utomlands till mer skattevänliga platser, såsom San Jose, Kalifornien, Menlo Park, Kalifornien, New York, Singapore och London.

Det är inte bara kompetensflykt, det är företaget drain “, säger Andrejev, som har arbetat i Australien och Storbritannien, och har flera kunder i Silicon Valley.

Jag säger alltid att vi har en hög dollar, höga kostnader för arbetskraft, hög fastighetsskatt, det finns inga kontanter i banksystemet för startups, det finns en tunn eller ytlig private equity, VC, eller ängel pool i Australien. En plats till vänster där du kan få kapital är människor som tror på vad du gör, och du kan inte ge dem kapital, eftersom systemet i grunden hindrar det.

Det är som den sista spiken i kistan för att skapa en kultur.

Skattejurister har försökt, rädda någon bra från vraket, men imitation är inte lika bra som the real thing, enligt Pollenizer Mick Liubinskas.

Reglerna undanhålla resurser från de människor som behöver det mest: Entreprenörer som behöver anställa ny personal för att omvandla en beprövad prototyp till en hållbar verksamhet.

Det är två resultat “, säger Liubinskas.” För det första, så får man inte så mycket framgång. För det andra saknar dig framgång när företagare säger, “Ah, det är lite svårt, jag ska bara gå, inrätta ett företag i Delaware, – du kommer inte att sakna mig, men du kommer inte heller att få mina skattepengar när jag sysselsätter 1000 personer “.

Sjöstjärnor Investerings huvudmän Michael Panaccio och John Dyson sympatiserade med den amerikanska regeringens avsikt att, slå ner på chefer, som använde systemet för att minimera sina skatteexponering, men under 2009 varnade för nedfallet för startups.

Nedfallet skulle omfatta anställda inte kunna sälja sina aktier när som helst, eftersom företagen inte är noterade, den oöverkomliga kostnaden att anställa utomstående företag att värdera aktier, och reglerna släppa Australien nedåt i listan över attraktiva platser att göra företag.

Viktigast kan högrisk företag misslyckas, eftersom de ofta gör, vilket innebär att den anställde skulle ha betalat skatt på en värdelös tillgång.

“För innovation att förvandlas till kommersialiserade företag, är det viktigt att regeringar, investerare och entreprenörer arbetar tillsammans som partners. Vi förlitar oss på varandra för att vända en bra idé till en framgångsrik global verksamhet genom politik som stöder innovation, kapitaltillskott ta dessa idéer till marknaden, och framstående individer att genomföra affärsplanen och perfekt teknik, “Panaccio och Dyson sade (PDF).

De föreslagna reglerna om beskattning av systemen aktie anställda kommer att skapa en betydande hinder för individer att delta i ett tidigt stadium företag, sätta denna känsliga partnerskap på extrem risk.

Om det inte finns någon förändring av personalschema avsättningar för start, forskning och utveckling, och spekulativa-typ företag, kan det resultera i högkvalitativa entreprenörer, akademiker och tekniska experter som vistas i sina nuvarande roller och Australien miste om att skapa nya företag och, ännu viktigare, högvärdiga jobb.

Det finns en enkel lösning för regeringen.

Sjöstjärna Ventures, ett av landets största investerare i teknik startups föreslog inrättandet av ett separat system för startups.

Atlassian tar lager, andra Aussie nystartade har några alternativ, Swan slägga krossar startups, Union kampanj lindrar optioner nedfall, regeringen options röra bär frukt för “juridiska startups, När USA levde en options tillslag, Aktieoptioner är viral ingrediens behövs för att utlösa startkultur

Det kan helt enkelt förlänga, lovordade FoU skattelättnad, vilka bidrag 45 cent för varje dollar som tillbringade oriskade och experimenterade på en ny hypotes, till företag med en omsättning på mindre än AU $ 5 miljoner.

Det finns två viktiga bestämmelser: Skatte aktier om och när de genererar en vinst för den anställde, och beskatta aktier kapital, inte inkomst.

Regeringen ignorerade dessa förfrågningar.

Regeringen bara inte få det, sade Andrejev.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Aussie startups och optioner

Ur ett politiskt perspektiv, anser regeringen att det finns två typer av människor: Det finns kapitalistiska företag och anställda. Om du är en regering, är det lättare att ta itu med mycket stora företag och mycket små anställda.

Människor i mellan, som skapar nya företag, är detta kvasi-anställd / grundare / entreprenör regeringen mycket obehagligt med dessa människor.

Atlassian, företaget som har burit de ekonomiska och regelbördan att erbjuda, personaloptioner till anställda, är den stora vita hopp om australiska startups, enligt Pollenizer s Liubinskas.

Detta är inte på grund av grundarna eller affärsmodellen, utan snarare på grund av att de modiga första anställda som snart kommer att belönas för sin chansning att sky drag av stora företagens dollar för att investera sina färdigheter, tid och ansträngning i Australiens mest framgångsrika tech börja.

Vad är riktigt spännande om Atlassian börsintroduktion [börsintroduktion] är inte att Mike [Cannon-Brookes] och Scott [Farquhar] bli rikare, eller Atlassian får lite kredit, men kanske vi ska skapa 10 miljonärer i Australien som backas dem tidigt och arbetade deras Anodrester, då de antingen lämna och starta startups och börja ytterligare 10 företag med den kompetens de har lärt sig på Atlassian, och sedan dessa företag att bli framgångsrika, och sedan skapar de 10 mer “, säger Liubinskas.

När det gäller verklig virustillväxt av startups, det är vad får mig upphetsad.

Om du inte har en enkel alternativ plan, kan du inte uppmuntra folk på det sättet, så att du inte överbrygga de generations luckor i ekosystemet.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera