Ospelbara ‘CDs gnista franska undersökning

Franska myndigheterna har inlett en undersökning av EMI Frankrike och musik återförsäljare Fnac över anticopying teknik som ingår på CD-skivor som påstås gör dem ospelbar på vissa system.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

En domare domare den 31 juli beordrade undersökningen efter en översyn av konsumentklagomål av en lokal uppdelning av Bureau of Konkurrens bedrägerier enhet (DDCCRF).

Flytten är bland de mest hotfulla åtgärder ännu vidtagits i Europa mot skivbolag och återförsäljare över anticopying teknik.

Etiketterna vill hindra konsumenterna från att göra direkta kopior av CD-skivor till oskyddade datafiler, såsom MP3, som sedan kan distribueras över Internet och peer-to-peer-nätverk som Kazaa. Flytten har lett till en kraftig motreaktion från konsumenter som fruktar att de kan förlora förmågan att göra personliga säkerhetskopior av CD-skivor, något som för närvarande är tillåtet enligt lagen om upphovsrätt i vissa länder, däribland Frankrike. Dessutom har en sådan hantering av digitala rättigheter teknik kopplats till problem att spela upp skivor på vissa enheter.

Franska regulatorer larmades till problem med uppspelning i september 2003 av en konsumentgrupp som kallas UFC-Que Choisir, som lämnade ett stort antal klagomål från cd köpare till Hauts-de-Seine presidium DDCCRF.

I månader har klagomål från köpare av låsta skivor staplade upp i UFC-Que Choisir brevlåda, “gruppen sade i ett uttalande.” Dessa brev konstaterade att många skivor ur förpackningen inte läsbar på vissa enheter, inklusive hifi-system , datorer och bilstereo.

Den DDCCRF genomförde sina egna tester, och en domare senare beställde en rättslig prövning av EMI Music Frankrike och Fnac, anklagad för bedrägeri. Avgifterna bära möjliga fängelsestraff på upp till 2 år för företagsledare, och böter på omkring $ 45.000 (£ 24.978), sade UFC advokat Sandra Woehlin. UFC har också krävt att skivorna dras tillbaka från marknaden.

I detta fall bör CD vara läsbar på alla enheter samtidigt som de gällande normerna “, sade hon.

Fnac, den största musik återförsäljare i Frankrike, sade den tror att det handlat i god tro gentemot konsumenterna.

Så snart Fnac informerades om problemen med vissa skyddade CD-skivor, företaget omedelbart inrätta informationspunkter för att hjälpa konsumenterna “, Fnac sade i ett uttalande.” Fnac enades också om att ge bidrag till kunder som har hittats problem med uppspelningen skivorna … att veta att dessa problem inte kan förutses.

Fnac tillade att det anser att det stått på sidan av konsumenten, och sade att det faktiska antalet rapporterade problem har varit mycket få.

EMI France sa den har uppdaterat sin anticopying systemet sedan perioden försäljningen av skivorna är föremål för översyn av domstolen.

EMI Frankrike vill inte kommentera i detalj på provet, “företaget sade i ett uttalande.” Denna verksamhet avser skivor som marknadsförs mellan oktober 2002 och augusti 2003. Dessa skivor var utrustade med en kopia kontroll version som inte har använts EMI Frankrike under minst ett år.

I september 2003 EMI i en stämning beordrade att ge ett bidrag till en konsument som inte kunde spela upp en kopieringsskyddad CD på sin bilstereo,. Webbplatsen News.com s Evan Hansen bidragit till denna rapport.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig