Problemen supersized iPads och iPhones

Rykten cirkulerar att Cupertino hemelektronik jätte, Apple i hemlighet testa supersized iPhones och iPads. Men det finns mycket mer att skala upp dessa populära iDevices än släppa ritningar i Photoshop och gör det större.

Ryktena tyder på att iPhone kommer att se en bula upp från nuvarande 4-inches till 4,3-inches, medan iPad blir supersized från 9,7-inches upp till en kolossal 13-inches.

Det är lätt att tro att skala upp en enhet är enkel – bara göra en större skärm och bung elektroniken inne – men i själva verket finns det inget enkelt om det, särskilt när företaget bakom det är galet om att leverera en bra allround-användare erfarenhet. I själva verket finns det en hel del att ta hänsyn till.

Här är bara några överväganden

Är större skärm lättanvänd? Apple gjorde en stor sak av det faktum att en 4-tums skärm på iPhone 5 innebar att det fortfarande kan drivas på egen hand med en tumme. Har Apple hittat ett sätt att göra en iPhone med en 4,3-tums skärm som kan användas på samma sätt?

I mina tester av mobiltelefoner på marknaden med skärmar större än 4-inches, jag måste erkänna att tillsätta 0,1-inches till en skärm kan göra skillnaden mellan anordningen är användbar eller besvärliga att använda.

När det gäller en 13-tums iPad, ja, det är en helt enorm skärm, och om du någonsin har hanterat en skärm av denna storlek – Jag har – då vet du att det ger några stora designutmaningar. Vikt och tjocklek är av största vikt.

Det är därför Apple är intresserad av, Liquidmetal ;?

Medan tillsats av 0,3-inches till iPhone kanske inte ses som mycket, lägga 3,3-inches till iPad innebär en massiv ökning av strömförbrukningen. Detta kommer utan tvekan att innebära större batterier, och detta i sin tur innebär en tyngre tablett. Mer vikt potential innebär en klumpigare upplevelse.

Kan leveranskedjan leverera tillräckligt stora skärmar för att möta efterfrågan? Det har redan varit, rykten om att den nya iPhone har försenats på grund av brist på skärmen. Visningsskärm mäts i området, inte paneler, och lägga till några inches kan sätta betydande press på paneltillverkare.

Apple säljer miljontals iPhones och iPads varje kvartal, och allt som sätter en krusning i leveranskedjan kan kosta företaget hundratals miljoner i intäkter.

Apple har lyckats hålla priset poäng för iPhone och iPads konstant. Nya iDevices kostar lika mycket som de gamla iDevices de ersätter. Inga prislapp chocker för upgraders.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, mobilitet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Större kan innebära dyrare, så Apple kommer att behöva pressa leveranskedjan i ett försök att hålla prislappar på de större enheterna i schack.

Apple har arbetat hårt för att hålla olika skärmstorlekar från att orsaka splittring inom iDevice ekosystem. Appar skala fint mellan iPhone och iPad, iPad och iPad Mini, och näthinnan display och icke-näthinnan bildskärmar.

Även om det utan tvekan en fascination med ökande skärmstorlek när det gäller Android och Windows-enheter, är Apple i huvudsak bara tävlar mot sig själv, och trycket att lägga till fler inches oavsett om de är bra eller inte, inte existerar.

Detta innebär att Apple behöver inte ta några chanser. I stället kan det ta produkter till marknaden att konsumenterna verkligen vill, i motsats till att tvinga oönskade konstruktions tweaks på användarna.

Ergonomi

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Batteri-liv

Försörjningskedjan

Pris

Splittring

Poängen

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada