Projekt “Highlander”: En hybrid skapelse för BlackBerry OS 7

BlackBerry OS 7, som vi har hört mycket lite nyligen, ska kodnamnet “Highlander”, med undantag för en läckt bildspel för en månad sedan anger det skulle släppas i slutet av detta år.

Enligt källor verkar det som istället för att gå för fullt utvecklad QNX erfarenhet som vi förväntade oss i OS 7 – med BlackBerry Playbook är riktmärket “testa” miljö – nästa generations smartphone kommer att köra en sammanslagning av BlackBerry OS 6.1 och QNX .

Det väcker en viss förvirring, märk väl, som den såg ut i slutet av förra året som QNX skulle “helt ersätta” BlackBerry operativsystem som det stod nu.

BerryReview verkar tro att BlackBerry OS 7 kommer att ha en QNX-kärna, och utseendet och känslan av den befintliga BlackBerry OS 6.0 operativsystem.

Det skulle vara ett misstag, trots allt, för att ändra utseendet och känslan av BlackBerry användargränssnittet, som så många människor i de yngre generationerna verkligen inte gillar förändring.

Och med snabbare smartphones med större minne och ökad effekt från dual-core mobila processor, skulle det vara en logisk utveckling för att flytta från en Java-baserad kärna till en QNX-baserad en.

Men under tiden, får vi inte glömma att för nu, nästa generation av BlackBerry operativsystem ligger med 6,1, som kommer att se en hel generation av smartphones dyka upp på marknaden.

 innehåll

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Läckt programvara BlackBerry färdplan: OS 7 ‘före jul “, BlackBerry är inte en” bruten varumärke “, trots analytiker, BlackBerry Messenger inte portning till iOS, åtminstone … inte ännu, BlackBerry Playbook tillgänglig för pre-order, Tillgänglig April

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner