Qantas, Westpac inte rädd för strejk

Qantas och Westpac Banking Corporation meddelade idag att de inte var bekymrad över den potentiella effekten av en strejk av IBM arbetare som skulle kunna äga rum senare i veckan.

Qantas sade att det hade vidtagit åtgärder för att minimera effekterna av stridsåtgärder, medan IBM har försäkrat Westpac sin verksamhet, kommer inte att allvarligt påverkas.

Förra veckan, 45 IBM arbetare från Flightdeck i Baulkham, anläggning Hills röstade för att strejka. Om företaget inte kommit till, förhandlingsbordet, kommer det, inför stridsåtgärder senare i veckan.

Enligt Australian Services Union gren sekreterare Sally McManus, den Flightdeck, arbetarna var viktiga för driften av kunder som, Westpac, Australiens tullmyndighet, Medicare och Qantas.

De Flightdeck arbetarna hade ett finger med i biljettsystem, tjänstgöringsschema och bemanning system flygbolaget, sade McManus. “Om deras IT-infrastruktur inte kommer planen inte flyga”, säger hon, varnade.

Emellertid ett Qantas spokesperson berättade website.com.au den stora känguru skulle förbli i luften.

Qantas är medveten om problemet och har vidtagit åtgärder för att, säkerställa att det kommer att bli minimal påverkan på vår verksamhet. Vår, online-bokningssystem kommer inte att påverkas “, sade de.

För Westpac hade McManus varnade att miljarder dollar av transaktioner kan, vara i fara om strejken gick framåt.

Även sade en Westpac talesman IBM hade sagt banken att personalen lämnar arbetet, skulle inte ha sådana allvarliga konsekvenser. “Vi räknar inte med någon inverkan på vår verksamhet, efter råd från IBM,” en Westpac talesman sade.

En IBM talesman berättade website.com.au att showen skulle gå, på. “Vi kommer att fortsätta att stödja våra kunders behov”, sade de.

Även om ASU sade Big Blue inte skulle komma till förhandlingsbordet, IBM har ägnat sig åt sin personal på problemet, företagets talesman, sade. “Vi fortsätter att prata igenom frågan med våra anställda vid, platsen.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec