Quick intro: En nykomling guide till Raspberry Pi

Välkommen till vår Snabb Intro serien. Dessa korta artiklar är avsedda att hjälpa dig att förstå en grundläggande IT-konceptet snabbt och enkelt. I detta första segment, vi diskutera Hallon Pi enkortsdator.

Det viktigaste du behöver veta är att en Raspberry Pi är en dator som kostar $ 35 eller mindre. Det finns en mängd olika modeller, den mest kraftfulla av dessa är Raspberry Pi 3, som kostar $ 35 per enhet. Du kan få en Raspberry Pi Zero för så lite som $ 5.

I den medföljande videon visar jag dig enheten i detalj. Det viktigaste att notera är att styrelsen är ganska väl utrustad, med följande specifikationer

Om du arbetar på en DIY projekt egen, denna omfattande guide till teknikprojekt är ett bra ställe att börja.

Vad det har inte är någon lagring, makt, eller till och med ett fall. De är alla tillgängliga separat för liknande moderat prissättning. Jag köpte Pi själv, ett nätaggregat, ett par kylare, och en 16GB micro SD-kort från Amazon för en totala utgifterna på $ 54. Inte illa för en fullt fungerande maskin!

I mitt fall, jag kommer att använda Raspberry Pi 3 för att driva Lulzbot Mini 3D-skrivare, eftersom till skillnad från MakerBot Replicator, kommer med absolut ingen gränssnittet Lulzbot Mini. Att göra något, måste du ansluta en dator till USB-porten. Så jag ska installera Linux på Raspberry Pi, lägga till ett program som kallas Octoprint, och använda den för att köra 3D-skrivare.

Det är kraften i dessa små enheter. Du kan använda dem för många saker, bland annat en mycket grundläggande surfning maskin.

Raspberry Pi är annorlunda än den Arduino (en annan känd, super-billig dator). Hallon Pi är en enkortsdator, Arduino anses vara en “micro controller”. Det viktiga är att den Raspberry Pi kan köra ett operativsystem (Linux, vanligtvis), som sedan kan köra program.

Arduino kommer bara att köra ett enda program, en så kallad Skiss, som gör en specifik programmerad aktivitet. Du kommer att använda en Arduino för att styra en viss aspekt av en anordning, som en robot arm. Du kan använda en Raspberry Pi för något där du vill ha en fullt fungerande, billig dator.

Det som fascinerar mig mest personligen är möjligheten att bygga stora billiga kluster av datorer av hallon Pi maskiner. Tillbaka i 2013, webbplatsen omfattade en Beowulf kluster byggd av 32 äldre generationen Raspberry Pi brädor till forskning trådlösa sensordata. Storbritanniens GCHQ (deras motsvarighet till vår NSA) hakas ihop 66 Raspberry Pi till en Bramble kluster som ett skyltfönster för vad som är möjligt med denna billiga teknik. Bramble kluster kostar mindre än $ 5000 för att bygga!

Så där du går. Du är osannolikt att skjuta upp en Raspberry Pi för att köra Photoshop eller göra videoredigering, men du kan använda den för att styra en serie av kameror eller, som jag gör, en 3D-skrivare.

Håll ögonen öppna för framtida Snabb Intros och låt mig veta vad du tycker om det här formatet i kommentarerna nedan.

En 1,2 GHz 64-bitars fyrkärniga ARMv8 processor, 802.11n trådlöst LAN, Bluetooth 4.1 Bluetooth Low Energy (BLE), 1 GB RAM, 4 USB-portar, 40 GPIO stift, Full HDMI-port, Ethernet-port; Kombinerat 3,5 mm-kontakt och kompositvideo, kameragränssnittet (CSI), Display gränssnitt (DSI), Micro SD-kortplats, VideoCore IV 3D grafikkärna

Du kan följa mina dag till dag projektuppdateringar på sociala medier. Var noga med att följa mig på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz, och på YouTube YouTube.com/DavidGewirtzTV.

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

3D-skrivare ljudtest: Vilken maskin är tyst nog för kontoret?

Raspberry Pi AI vs USAF överste: Gissa vem som vinner i sim dogfight, Raspberry Pi Zero: Hands-on med Zero4U 4-portars USB-hubb, Hands-on med den nya Raspberry Pi kameramodulen, Windows 10 plus Hallon Pi: Nu arbeta tillsammans för trådlös 3D-utskrift

Innovation, brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation, 3D Printing, 3D-skrivare ljudtest: Vilken maskin är tillräckligt tyst för kontoret, 3D Printing, DIY-IT Project: 3D-utskrifter upptäckt serien, hårdvara, HP: s Q3 beats uppskattningar men datorn, skri ve fortsätter

Fler stora projektidéer

DIY-IT Projekt: 3D-utskrifter upptäckt serien

HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter