Rapportera: Apple samtycker till revisions föroreningar

Apple kommer att delta i ett gemensamt övervakas revision med Kina-baserade institutet för offentlig och miljöpolitik (IPE) för att undersöka föroreningskontroller genomförs av en av Cupertino supply partner fabriker i Kina.

Financial Times (FT) rapporterade på söndagen att elektroniken jätte tycks ta större intresse för att ta itu med miljöfrågor i sin leveranskedja efter man överens om att underkasta sin partner – en tillverkare av kretskort – en inspektion av de senares operationer i “närmaste veckorna”.

Ma Jun, en IPE regissör, ​​berättade nyhetsbyrån att Apples acceptera revisionen var representativ för en attitydförändring inom organisationen, som inleddes i september 2011 efter en andra IPE rapport visade utsläpp av föroreningar var “expandera och sprida sig i Apples leveranskedjan” .

“En Apple vice president sade att öppenhet behövdes och jag kände att det var det ögonblick de bestämde att de ville ändra hur de gjorde saker”, sade han.

Direktören tillade att medan Cupertino tidigare krävt att leverantörskedjan detaljer och revisioner var privat, underströk han att dessa aspekter har nu “blivit om validering”. “Vi fortsätter att berätta för dem att du inte bara kan säga allt är bra – vi behöver bevis.

Ma fortsatte med att identifiera Taiwans HTC, Sveriges Ericsson och Japans Canon som “eftersläntrare” att svara på föroreningsproblem lyfts fram i sina leverantörskedjor.

IPE hoppades att den gemensamma granskningen är det första steget mot ytterligare sådana inspektioner på ytterligare 13 fabriker där Apple har genomfört sina egna miljökontroller, noterade rapporten.

Apple har avböjt att kommentera rapporten, konstaterade FT.

I november förra året, Apple gått med på att granska 15 av sina leverantörer i Kina som anklagades av föroreningar, och engagera sig i mer kontroll för att se till att miljön bevaras kring dessa leverantörers anläggningar.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer