Rapportera: Facebook överväger $ 10B IPO

Facebook sägs vara överväger att lämna in en 10 miljarder US $ börsintroduktion (IPO) i slutet av året, vilket skulle öka mest pengar av någon tech-baserad IPO och värde bolaget på mer än US $ 100 miljarder dollar, sade Bloomberg.

Värdera en person med kännedom om ärendet, nyhetstråden rapporterade på onsdagen att den exakta tidpunkten för inlämning har inte fastställts som diskussioner pågår. Det gjorde tillstånd att USA $ 100.000.000.000 värdering skulle vara dubbelt så hög som den var i januari, då företaget meddelade en US $ 1,5 miljarder investeringar från Goldman Sachs och andra finansiärer.

Lise köparen, rektor för klass V-gruppen, en IPO rådgivande företag, berättade Bloomberg att IPO är tillräckligt långt bort att detaljerna kan förändras, dock. “Det är alldeles för tidigt att exakt förutsäga där värderingen kommer att ligga på affär dag.”

Detta följer nyheter som sociala nätverk jätte hade kommit till en uppgörelse med amerikanska Federal Trade Commission (FTC) om klagomål 2009 om hur det misslyckats med att skydda användarnas integritet eller avslöja hur deras uppgifter kan användas, enligt en annan Bloomberg rapport om Onsdag.

Den föreslagna 20-årigt avtal skulle kräva Facebook för att få klart samtycke från användarna innan den delar material som läggs inom ramen för tidigare, mer restriktiva villkor, konstaterade FTC. Detta kommer att “skydda konsumenternas val och se till att de har fullständig och sanningsenlig information om sina uppgifter”, tillade FTC: s ordförande Jon Leibowitz i rapporten.

Med denna lösning ur vägen, Facebook har en mindre distraktion när den rör sig mot sitt IPO, sade Francis Gaskins, vd för IPODesktop.com, en webbplats som spårar sådana erbjudanden.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer