Rapporterade Apple MVNO service: Bryta iPhones fri från bärare

Det är ryktet som bara inte kommer att dö: Apple är enligt uppgift att titta på att komma in nättjänster marknaden MVNO. Då igen, när Apple ryktades att bygga en smartphone, få trodde att var sannolikt och se vad som hände.

Källor berättade Business Insider på måndagen att Apple testar en sådan åtgärd att hyra mobila bredbands etern från bärare i USA och Europa för att sälja tjänsten.

Det är en vanlig metod för mindre telekomleverantörer som inte har kapital för att bjuda på trådlös spektrum eller bygga stödjande infrastruktur. Se Cricket, Boost och Virgin Mobile som tre av många exempel, alla använder befintliga etern från de bästa bärarna i USA men varumärket dem som sina egna.

Jag noterade tillbaka i 2009 att det skulle vara meningsfullt för Apple att gå in på denna marknad, men uppenbarligen inte har hänt ännu. Det finns dock två senaste utvecklingen som gör möjligheten lite mer genomförbar.

En är Apple SIM-kortet företaget började sälja med iPads förra året. Med den medföljande SIM-kortet, kan du välja att ha tabletten arbetet med olika bärare. Samma teknik skulle sannolikt användas om Apple valde att erbjuda sina egna märkesvaror mobilt bredband eftersom jag inte bolaget skulle förlita sig på en enda nätoperatör vid denna tidpunkt.

Apple redan delade två sätt det kommer att bli lättare att passa uppgraderingen iOS 9 programvara på din iPhone. Nu har det en tredje metod för att se till att iOS utnyttjandegraden är hög.

Andra är Googles Project Fi, som liknar hur jag föreställa en Apple MVNO tjänsten ska fungera.

Genom att använda en kombination av hårdvara och mjukvara, Project Fi fungerar på nätverk av både T-Mobile och Sprint, trots att den har en enda SIM-kort. förändringar tjänste sömlöst beroende på vilket nätverk har bättre service i en viss plats. Och det ger en tredje nätverk: Samtal kan börja på Wi-Fi-nätverk och sedan lämnas över till cellulär behov.

Vad skulle Apple vinna med en sådan MVNO? Mer kontroll och mer intäkter.

Apple är redan det enda företaget vars hela raden av telefoner förbi bärare när det gäller programuppdateringar. Det vill styra så mycket av slutanvändarens upplevelse – om inte alla av det – som möjligt, allt från hårdvara till mjukvara. Lägga mer kontroll på nätsidan skulle främja sina ansträngningar.

Naturligtvis har Apple att betala transportörer att hyra nätverks etern, så någon MVNO ansträngning skulle inte vara en ren vinst. Däremot har företaget visat gång på gång, som har mer inflytande än de flesta när det gäller förhandlingar. Jag förväntar Apples nätkostnader vara mindre än för traditionella MVNO så det kan skörda en rimlig vinstmarginal på att sälja tjänsten.

I sin tur skulle Apple blir mindre beroende av bärare ännu mindre för försäljning av mobiltelefoner också.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Kunderna kunde gå till en Apple Store för att köpa både en telefon och service från företaget, med Apple som styr hela transaktionen samtidigt generera ytterligare intäkter abonnemangs. Och om Apple tjänsten arbetade liknar Project Fi med stöd för flera nätverk, erbjuder konsumenter en bättre ansluten upplevelse.

Det är inte en fråga om om Apple lanserar operatören, i mitt sinne: det är en fråga om när. Och när den gör det, kommer Apple har hittat ett sätt att få ännu mer mjölk från sin iPhone kassako.

Uppdatering vid 09:13 PT 4 augusti: Apple tillhandahålls ett uttalande till Reuters säger “Vi har inte diskuterat heller vi har några planer på att lansera en MVNO.”

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, mobilitet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada