? Reddit VD Ellen Pao avgår efter vecka av “kväljande” attacker

Från en synpunkt, Reddit, den populära sociala nätverk och länk delar tomt, är en vild framgång. Det är den 10: e mest populära hemsidan i US med över sju miljarder sidvisningar. Från en annan, är det en nästan ohanterligt verksamhet, som just har förlorat sin andra VD sedan november. Förordnad VD Ellen Pao, mest känd utanför Reddit cirklar för sin misslyckade köns diskriminering stämning mot riskkapitalföretaget Kleiner Perkins Caufield & Byers, har avgått.

Reddit interims VD Ellen Pao har avgått efter ändlösa attacker från Reddit moderatorer och läsare. Den Reddit tillkännagivandet av hennes avgång läsa, “Ellen Pao avgick från reddit idag genom ömsesidig överenskommelse. Jag är glad att kunna meddela att Steve Huffman, grundare och den ursprungliga reddit VD återvänder som VD.”

Det fortsatte med att säga att “Vi är mycket glada över att ha Steve tillbaka. Produkt- och samhället är de två benen på reddit, och styrelsen var mycket fokuserade på att hitta en kandidat som utmärker sig på båda (sanningsenligt, är gemenskap hårdare), som Steve gör. Han har den extra fördelen av att vara en av grundarna med tio års reddit historia i huvudet. Steve återförenas Alexis, som kommer att arbeta tillsammans med Steve med den nya titeln “grundarna.”

Bakom de formella tack för Pao bidrag och vanliga ser fram emot bättre dagar meddelanden ligger en ful historia. I själva verket hade Reddit ledningen inte ignorera det. Utstationering fortsatte: “Som en avslutande anmärkning, det var vidrigt att se några av de saker redditors skrev om Ellen. Minskningen av medkänsla som händer när vi är alla bakom datorskärmar är inte bra för världen.”

Vad gjorde de menar med “kväljande saker?” Jo, för att plocka från tusentals exempel, fanns på nätet dödshot och Reddit trådar med titeln “Ellen Pao dödade min hund och våldtog min fru.

Kort sagt, många Reddit medlemmar loathed Pao. Den omedelbara orsaken till hennes lämnar var en revolt av de obetalda Reddit moderatorer. Dessa frivilliga är Reddit s arbetstagare bin. Förra veckan stängde de ner många av Reddit populäraste Reddit grupperna (så kallade subreddits) under ca 24 timmar.

De tog detta drastiska drag eftersom Reddit påstås sköt Victoria Taylor, känd på Reddit som chooter. Taylor hade varit Reddit chef för kommunikation och den primära samordnare av en av Reddit mest populära samhällen, IAMA (Ask me anything). Hon var allmänt betraktas som en av de få Reddit chefer som respekterade och samarbetade med moderatorer.

Pao klandrades av redditors för beslutet att skjuta Taylor. Alexis Ohanian, Reddit grundare och verkställande stol bett om ursäkt för hur Taylors avgång hade hanterats och lovade det skulle bli bättre. Pao sade också att hon var ledsen och skulle arbeta för att hjälpa webbplatsens moderatorer “med bättre stöd efter många års lovar att göra det.”

De Reddit moderatorer inte tro henne.

Redan innan detta, men det är inte alltför extrem att säga att många Reddit moderatorer och medlemmar hatade Pao.

Till exempel, efter Reddit ledning förbjudit fem subreddits, som bröt Reddit nya regler “, baserad på deras trakasserier av individer” i juni blev hon omedelbart attackerad.

Pao anklagades för censur och att vara som Hitler. Det fanns många samtal för sin avgång.

Reddit slocknar för en dag efter moderatorer revolt, Ellen Pao ut som Reddit VD, Reddit händerna över användardata i över hälften av regeringens begäran s

Till exempel, en subreddit bildas vid denna tid, PaoMustResign hade som sin mission att det var “tillägnad föra ~ ordförande Mao ~ * hosta hosta * Ellen, på knä. Vi tror att hon är inte bara den värsta VD att Reddit har någonsin haft, men är också en hemsk människa i verkliga livet. Hennes främjande av “safe diskussion” har överträtt på yttrandefriheten som Reddit var en gång ett lysande exempel på. Vi kommer inte att vila förrän Ellen avgår officiellt som VD för Reddit.

Nu många Reddit användare som ville henne har haft sin väg.

Trots allt detta, Pao avgick med Amazing Grace. I en Reddit inlägg skrev hon

Jag vill bara påminna om att jag bara en annan människa, jag har en familj, och jag har känslor. Alla attackerad på reddit är bara en annan person som du och jag. När människor gör något för att attackera mig eller någon annan, sprider det, och vi så småningom kommer att se det. Och vi kommer att må dåligt, inte bara om vad som sades. Också eftersom det undergräver äkthet reddit och skakar vår tro på mänskligheten.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Vad har långt utklassade hatet har varit positiv på reddit. Tack, typ främlingar, för att uttrycka ert stöd.

Formellt Pao tillade hon hade avgått eftersom “Ytterst frågade styrelsen mig att visa högre tillväxt användare under de kommande sex månaderna än vad jag tror att jag kan leverera medan reddit grundläggande principer upprätthålls.”

Frågan är nu kan Reddit ledning föra sina moderatorer tillbaka till linje och på något sätt vända denna extremt populära hemsidan med sina extremt besvärliga moderatorer och publik till en lönsam affär. Med tanke på hur denna episod visade sig, jag är benägen att betvivla det.

 Berättelser

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”