Ren Lagring slår tillbaka i “runda två” mot EMC

Visst semester sparkar bort i USA officiellt i morgon, men det betyder inte att det är alla glädje och solsken (absolut inte på östkusten).

Hur lagringsleverantören EMC bygger en verksamhet fokuserad kring mjukvara som marginalerna på lagrings hårdvara nedgång.

Det är affärs- och kämpar ord som vanligt i brygg rättsliga kriget mellan EMC och ren förvaring, och det finns verkligen ingen kärlek förlorad i detta misslyckande.

Efter EMC, lanseringen av en kostym tidigare denna månad, har Ren Lagring hämnas i vad det dubbad som “Round 2.

Ren Storage VD Scott Dietzen höll upp hans företags försvar i ett blogginlägg på tisdag, upprepade att rent Storage aldrig avsett att “hindra EMC: s go-to-market ansträngningar”, utan snarare bara främja “pågående tävling.

EMC hade anklagat arrayen flash tillverkare att stjäla affärshemligheter genom concocting en “avsiktlig system” i “maskopi med många tidigare EMC anställda” att få affärshemligheter och annan känslig information som tillhör EMC.

I sin preliminära ansökan lämnas in till US District Court i tingsrätt Massachusetts den 4 november, EMC namngav alla sina tidigare anställda som har hoppat fartyget till Pure Förvaring i förhållande till detta mål.

IT-jättens stämning mot ren Storage som ett företag följer upp mindre rättsfall in mot åtminstone sex tidigare EMC / nu Rena Förvaring anställda under de senaste sex månaderna.

Denna vecka, Hopkinton, Mass.-baserade bolag höll bollen i rullning genom att kasta patent i mixen, laddar att rena Storage har brutit minst fem patent relaterade till datalagring som strömmade in tack vare 2012 förvärvet av XtremIO.

I en liknande anteckning, gjorde EMC sin stora drag till flash arrayer i mitten av november med den allmänna lanseringen av sin uppgraderade och finjusteras XtremIO, bjudet för sin deduplicering, dataskydd och rå hastighet och effektivitetsförbättringar.

Som svar Dietzen haft en imperterbable front

Vi är nu i färd med att granska EMC patentkraven, men som den första aktören på alla-flash arrayer, vi är mycket säkra på styrkan i vår egen IP-portfölj. Dessutom är ren Storage tillräckligt väl kapitaliserad (och vi har hela vår $ 150m senaste omgången i banken) att framgångsrikt försvara oss, liksom att gottgöra våra kunder och partners från alla falla ut, oavsett hur osannolik.

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna