RIM: s Blackberry 10 översiktsplan: bro personliga, arbets personas

Research in Motion VD Thorsten Heins “BlackBerry 10 planen kretsar kring är en plattform och enhet för att överbrygga din personliga och arbetsroller.

“Det handlar inte om märkning människor som konsument eller ett företag, men titta på dem som individer i olika roller och är ett utmärkt verktyg”, säger Heins i en intervju.

Med andra ord syftar BlackBerry 10-plattformen till sandlådan arbete och privatliv. Det är oklart om RIM kan försvara dessa funktioner för lång, men meddelandet kan komma vid rätt tidpunkt. Varför? Under de senaste månaderna, jag hör allt arbetare klagar Nackdelen med ta med din egen enhet. Till exempel kommer ett stort företag inte betala för en smartphone för dig, men insisterar på att kunna torka enheten helt.

Lägg upp och RIM — bör positionera BlackBerry 10 som en konvergens enhet mellan varje roll personlig och professionell — kunde kapitalisera på en bit av BYOD motreaktion. Dubbel bonus för RIM om mobiloperatörer driva denna personliga och yrkesroll idé. När allt kommer omkring, kan du tänkas sälja två data planer för en enhet.

Ja, det låter komplicerat, men RIM kan vara på något.

Här är en titt på de andra viktiga hämtställen från min Heins intervju

Om Heins kunde gå tillbaka i tiden och ändra något om företaget när som helst, skulle han ha hoppade på 4G Long Term Evolution (LTE) tåget mycket tidigare. Svaret är lite förvånande med tanke på RIM: s nuvarande kamp. RIM kunde ha sett pekskärmar kommer, det kunde ha drivit BlackBerry 10 tidigare och kunde ha e infödda på Playbook ut ur porten. LTE?

Vid ytterligare eftertanke, jag tenderar att hålla med Heins “svar. Android ekosystem hoppade på Verizons LTE tåg tidigt — redan innan nätverket fullt utvecklade. Som ett resultat, de av oss som bryr sig om nätverkets hastighet gick Android. Det är verkligen så enkelt. Om det fanns BlackBerry-enheter eller Windows Phone smartphones finns på LTE ut ur porten, kan senaste smartphone historien har skrivits på olika sätt.

Summan av kardemumman: Apple kan hänga tillbaka. Resten av förpackningen kan inte. Än idag är LTE domineras av Android-enheter. Om RIM gick LTE tidigt kan BlackBerry-användare som blir konstiga blickar i en iPhone-Android världen åtminstone har sagt “, men det är 4G.”

I efterhand, underskattade vi utbyggnaden av LTE i USA “, säger Heins. Varför?” Vi var mycket fokuserade på Asien och Stillahavsområdet, Mellanöstern och globala marknader. Det var den globala tillväxten jämfört LTE. Vi behövde göra båda.

RIM: s produkt kadens måste förbättras. Heins talade om företagets kommande roadshow med utvecklare och operatörer i september,. Sex enheter planeras framöver; — pekskärm och QWERTY par inriktade på high-end nybörjar marknader, mid-tier och. RIM är också ute efter att förbättra sin produkt kadens, men Heins har noterat bolaget tittar på 12- till 15-månaders cykler. Sammantaget är RIM förenkla och det är bra. RIM: s största problem hittills är att 12 månaders färd förvandlas till 18 månaders kära eller längre.

Fusion multi-enhet programvara har rönt intresse, men andra detaljer är gles. Heins sade att Fusion har laddats ner tusentals gånger, men hade inte statistik på omvandlingar eller hur många iOS eller Android-enheter var hanteras.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

BlackBerry 10 licenser beror på enheten utbyggnaden. Heins kunde inte säga mycket om RIM: s strategiska översyn annat än det fortsatte. Han sade att bolaget är inriktat på att få “BlackBerry 10 ut genom dörren” och att han inte kunde ha “30.000 personer fokuserade på att licensiera det.” Licensiering är ett alternativ vid något tillfälle, men RIM: s primära mål är att göra BlackBerry 10 relevant för användare, tillade Heins.

innovation hårdvara är knepigt. Jag frågade Heins om innovation hårdvara var död. När allt kommer omkring, RIM: s konkurrenter på hårdvarusidan alla sälja utrustning som bygger på programvara. Han sade att innovation hårdvara har begränsats av fysisk stil och mänskliga behov, men betyder inte att det är game over. Han pekade på antenndesign och andra framsteg hårdvara som inte är självklart, men är viktiga för användaren.

Playbook som laptop ersättning inom industrin? På frågan om Playbook hårdvara och design, Heins noteras att varje RIM tabletten i fältet kommer att få BlackBerry 10. Sammantaget tabletter “behöver ett annat syfte och värde proposition”, sade han. Heins tillade att BlackBerry 10-plattformen kommer att vara tillräckligt kraftfull för att vara en dator ersättare i viktiga vertikaler. “Vi behöver tabletter som har vertikala serviceändamål”, säger Heins.

Vad vertikaler skulle fungera bäst med BlackBerry 10? Heins sade QNX, föregångaren till BlackBerry 10, är ​​dominerande inom transport och auto för service management och trafiktjänster. QNX är också vanligare inom sjukvården. Om det vertikala fotavtryck sträcker sig till BlackBerry 10, “utmaningen blir att räkna ut vad man ska göra och vad man inte ska göra”, säger Heins.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien