RIM utökar säkerheten utanför företaget

SINGAPORE – Med linjerna mellan företags- och personliga mobila enheter telefon alltmer suddas ut, Research In Motion (RIM) antar en tvådelad strategi för att ta itu med mobil säkerhet i och utanför arbetsplatsen, sade en företagsledare.

Marcus Klische, BlackBerry säkerhetsrådgivare på RIM, noteras att i Tyskland, där han är baserad eller Europa i allmänhet, skulle de anställda begära företaget att förse dem med mobila enheter som en del av att bli en rörlig arbetskraft, men detta är inte sant i andra delar av världen såsom Asien eller USA.

I dessa regioner, arbetstagare är mer benägna att ta med sig sina personliga mobiltelefoner på arbetsplatsen och IT personal har att förvränga att säkerställa att dessa enheter kan få tillgång till företagens backend-system utan att äventyra systemets integritet, sade han i en intervju med webbplatsen Asien på måndagen .

Inom företaget utrymme, är RIM iordningställande ett verktyg som kallas BlackBerry Balance som gör att mobiltelefonägare att dela sitt arbete och personuppgifter som lagras på en enda enhet, sade han. Verktyget, förklarade Klische, kommer att kunna skapa en “säker behållare” inom en personliga BlackBerry-enheten för att möjliggöra åtkomst till företagets BlackBerry Enterprise Server (BES) system, samtidigt, kan användare fortsätta att genomföra personliga aktiviteter såsom ladda ner och lagra sina personliga fotografier, surfa på webben och sociala nätverk.

BlackBerry Balance kommer att göras tillgängliga gratis i nästa uppdateringstjänsten, som väntas “mycket snart”, för alla befintliga BES kunder på backend, enligt företaget. Enhets ägare kommer också att behöva uppgradera sina operativsystem till en ny iteration av BlackBerry OS 6 när verktyget införs, tillade den.

På konsument slut kommer RIM också att tillgängliggörande dess säkerhet expertis och bästa praxis “som en möjliggörare” för bättre mobila vanor säkerhets avslöjade Klische.

Han sade att BlackBerry Protect verktyg, som för närvarande är i öppen beta och kan hämtas från BlackBerry App World på vissa geografiska marknader, ger konsumenterna vissa grundläggande funktioner från Enterprise BES systemet. Dessa funktioner inkluderar fjärradering, backup och förändring av lösenord på resande fot. Föräldrar skulle också kunna spåra sina barn genom sin enhet via GPS (Global Positioning System) om funktionen är aktiverad, tillade han.

“Kunderna har börjat oroa sig för att säkra sina enheter och [genom BlackBerry Balance och skydda verktyg] vi hoppas att kunderna kan skydda data på sina mobiltelefoner”, den verkställande sagt.

Regeringen kontroll “inget särskilt”, När frågade om regeringen regel granskning som RIM står inför på marknader som Indien och Indonesien, Klische sade att dessa samtal med regeringar är “inget särskilt”.

Förra månaden förnyade indiska regeringen sitt hot att stänga BlackBerry tjänster verksamma i landet att pressa företaget att lämna över nycklarna som behövs för att dekryptera e-post och andra meddelanden som skickas över BES systemet rapporterade webbplatsen Asiens syster webbplats webbplats Storbritannien. Det kanadensiska företaget och den indiska regeringen har förhandlat frågan sedan augusti 2010.

Tona ner situationen, Klische sa: “Det är som att köra en Porsche ner Autobahn (Tysklands motorvägen) vid en viss hastighet utan att behöva släppa ner till en annan nivå när man kör i Schweiz Det är bara att följa med olika länders lagar..”

Han betonade att RIM fortsätter att anta en “enhetlig strategi” i sin dialog med olika regeringar. Det identifierade behovet av att “utbilda regeringstjänstemän att det finns inget speciellt eller unikt RIM och dess BES arkitektur”, tillade han.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck