Ryanair webbplats rad lyfter

Ryanair är i mitten av en juridisk strid i ett fall som belyser ofta obekväma förhållandet mellan företag och online anslagstavlor.

Lågprisbolaget visas i domstol nästa vecka i ett försök att upptäcka identiteten hos piloter som postat kommentarer om flygbolagets arbetsmetoder på en oberoende webbplats som drivs av British Airline Pilots Association (BALPA).

Förra veckan, Ryanair vann ett föreläggande som hindrade BALPA från radera information på sin webbserver.

Det finns inget på vår webbplats som är skrämmande eller ett hot “, sade en BALPA talesman.” Det är en rätt gammal strid. Bakom det hela är om [Ryanair] kan kräva namnen på personerna bakom webbplatsen.

BALPA och dess irländska motpart byggt webbplatsen kallade REPAWEB, som grupperna hävdar hjälp Ryanair anställda diskutera sina arbetsförhållanden. BALPA säger att Ryanair berättade piloterna skulle de behöva teckna femårsavtal eller inte vara utbildad för att flyga nya flygplan, alltså inför möjliga redundans som den gamla flygplan fasas ut.

“Ryanair tog detta till domstol och bad ett föreläggande under strykningen av bevis”, sade en talesman för flygbolaget. Fallet fortsätter.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig