Ryssland förbjuder anonym wifi

Enligt statliga nyhetsbyrån Itar-Tass, har regeringen i Ryssland förbjudit anonym åtkomst till wifi.

Rapporten säger att premiärministern Dmitrij Medvedev har tecknat en order som förbjuder sådan tillgång till Internet i anläggningar som erbjuder WiFi-anslutningar, såsom restauranger och allmänna utrymmen.

Istället kommer operatörerna av kommunikationstjänster måste identifiera användare med ett fullständigt namn bekräftas av ett ID. Rapporten säger att hårdvaran måste också identifieras, även om det är oklart vad detta innebär.

ITAR-TASS historia avser ett meddelande på ryska regeringens hemsida, vi har inte kunnat lokalisera tillkännagivandet.

En historia av USA-ägda Radio Free Europe / Radio Liberty tillägger att bloggare också inte längre förbli anonym och att “[a] ny lag kräver bloggare med mer än 3.000 dagliga läsare att registrera sig hos landets massmedia regulator, Roskomnadzor, och överensstämmer med de regler som styr Rysslands vanliga medier. ”

[UPDATE:] Det har funnits två korta uppföljnings artiklar från ITAR-TASS på den nya regeln. Först “ryska förbudet mot anonyma wi-fi att ha någon inverkan på privata accesspunkter,” kroppen som är identisk med rubriken, plus en anteckning skriva rapporten till en ospecificerad minstry. Distinktionen för privata Wi-Fi-accesspunkter kan vara en skillnad utan en skillnad, eftersom dessa accesspunkter alla ansluta via ISP som inte anonym.

Den andra artikeln är “ryska regeringen kan granska lag som förbjuder anonym Wi-Fi”, säger att den nya lagen kan ändras och attribut uttalandet till premiärministern pressekreterare Natalja Timakova. Den har tillagt att “[d] et lag har orsakat blandade reaktioner i det ryska samhället.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer