S $ 20.700.000 första omgången finansiering för Singapore auktion start

Singapore, 27 januari 2000 – Singapore-baserade auktion och platsannonser webbplats, SurfingBananas.com, har fått en fenomenal S $ 20.700.000 injektion i sin första omgången av finansiering.

Utvecklas och marknadsförs av Similan.com har Internet start säkrade finansiering från fyra investerare, som samlar strategiska allianser samt riskkapital kompetens. Dessa investerare är

Lycos Asien. SurfingBananas.com är Lycos Asiens exklusiva online-auktion partner. Tillsammans kommer de att rulla ut lokaliserade portaler till mer än 10 länder i år.

Ricardo.de. Den största online-auktion företag i Europa, kommer dess allians med Similan.com ger båda företagen med en tvär kontinental länk samt teknik- och affärs kunskapsöverföring. I en kommentar till alliansen, VD för Ricardo.de, sade Christoph Linkwitz, “Vår investering i Similan.com ger oss möjlighet att delta i den snabba tillväxten i Asien. Ricardo.de är marknadsledare i Europa och vi vill vara en erkänd världs bred varumärke. ”

AsiaCommerce.com. En investerare / operatör som skapar ett nätverk av asiatiska e-handel marknadsplatser, var AsiaCommerce fastställts av grundarna av AsiaContent.com. Hittills har det samarbetar sex företag att underlätta genomförandet av en pan-asiatiska e-handelsstrategi.

OCBC, Wearnes & Walden (Oww). Med några US $ 110.000.000 under förvaltning, har Oww investeringar i privata företag inom Sydostasien, Greater Kina och Förenta staterna. J S Chong, vice ordförande i Oww, sade att förmågan att främja strategiska allianser och utnyttja olika marknader är en av de viktigaste faktorerna i Oww investerings överväganden.

SurfingBananas.com hoppas att finansieringen fick bara fyra månader efter en framgångsrik lansering i Singapore, skulle i praktiken säkra dess regionala ledande position inom online dynamisk prissättning marknaden, vilket i sin tur kommer att påskynda bolagets tillväxt.

Kommenterade John Saliling, grundare och VD för Similan.com: “Den här investeringen gör att vi kan stärka vår regionala närvaro i 2000, leverera högsta kvalitet kundservice till våra medlemmar och bo de få viktiga steg inför publiken Vi är. stolt och mycket lycklig att ha ingått partnerskap med Lycos Asien, Ricardo.de, AsiaCommerce.com och OCBC, Wearnes och Walden och jag ser fram emot att dela vår framgång med dem. ”

Finansieringen kommer främst att användas för regional expansion, dynamisk marknadsföring, plats innovation och tekniska framsteg.

TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum

VPN förbjuda att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord

Självdrivande taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore

Telekomföretag, TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum, säkerhet, VPN förbud för att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord, innovation, Själv köra taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore, Banking, Singapore öppnar lab för fintech experiment

Singapore öppnar lab för fintech experiment