Salesforce.com anpassar försäljning, service moln för anslutna appar

Oracle lägger sin molnstrategi fram och centrum i början av oktober, men ibland vän-och-fiende samt partner Salesforce.com följer kostym direkt.

I en efterlängtad diskussion (eller match-up), Larry Ellison och Marc Benioff talade ut framför media och analytiker på torsdag.

Sparka bort meddelanden med mindre än en vecka kvar till Dream 2014 i San Francisco, CRM jätte presenterade nya planer för sina hörnsten Försäljning och service Moln på tisdag.

Rada upp båda plattformarna från en branding vinkel närmare, Salesforce1 för anslutna appar och mobila enheter, är molnet jätte döpa dessa produkter till service Cloud1 och försäljnings Cloud1. De nya riktningar pekar också mot, Salesforce strategi framtidssäkring, hela sin portfölj för Internet-of-saker rörelse.

För Salesforce, det har länge präglats som “Internet kunder.”

Sarah Patterson, vice vd för marknadsföring för Salesforces Service Cloud, citerade nyligen Morgan Stanley forskning att det blir uppskattningsvis 75 miljarder anslutna kunder 2020.

Verkligheten är att dessa förändrar sättet konsumenterna förväntar sig att interagera med företag och varandra, “Patterson berättade webbplats via telefon på måndagen. “Mobile är ditt fönster till alla anslutna enheter.”

I dagens mobila eran, kunder vill lätt att använda, snabb, optioner självbetjäning, “Patterson observerade, förklarar grunden för tjänsten Cloud1 moderniseras.

Mark Woollen, Senior Vice President för Sales Cloud produktmarknadsföring på Salesforce, tillade att konsumentföretag söker nya sätt att engagera med kunder – som alla vilar på moln och mobil teknik.

Den nedersta raden, Ylle hävdade att dessa företag behöver för att ta en “mobil-första metoden.

Skräddarsydd för unika upplevelser på smartphones och surfplattor, är de reviderade molnplattformar som syftar till att ge försäljning och kundservice agenter med produktivitetsverktyg och inbyggd intelligens till program i stor skala för större insikt för att bättre ansluta och samarbeta med kunder.

På försäljnings Cloud1 sidan, består detta av en rad nya mobila applikationer som syftar till försäljningsagenter för att utföra en rad olika specifika program snabbare. Docket inkluderar några självförklarande sådana, som händelser, anteckningar och uppgifter samt några mer djupgående, datatunga applikationer.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Till exempel kranar försäljningsdata i både Salesforce.com egen Data.com för företagsprofiler och information och kanaler som tillsammans med data från tredje part från Thomson Reuters, lovande säljare med samma “innehåll åberopas av Wall Street proffs.”

Företagen är bara så bra som sin sista kundservice interaktion, “Patterson anmärkte.

Företagen är bara så bra som sin sista kundservice interaktion, “Patterson anmärkte.

Mobile är en prioritet för service Cloud1 också, men servicetekniker behandlas med beefier, mer instrumentpanelen liknande program som syftar till att ge mer omfattande vinklar på kundens livscykler och mönster.

Beströdda med tips på Salesforce tidigare socialt företagande mantra, är service Cloud1 att utrustas med omedelbar service gemenskaperna, nya självbetjänings samhällen för att ansluta kunder med experter om specifika produkter och frågor som kan påverka inköpsbeslut.

I dagens mobila eran, kunder vill lätt att använda, snabb, optioner självbetjäning, “Patterson observerade, förklarar grunden för tjänsten Cloud1 moderniseras.

En av de mest framstående exemplen på arbetstagarsidan är smart Agent Console, en instrumentpanel konstruerad för som mer personliga svar genom en uppgraderad konsol löst baserad på förslag påminner om Netflix och andra populära online konsumentvänliga portaler.

Salesforce tar också en sida från Amazon – åtminstone på en kundtjänst anteckning snarare än ett moln spel. Att bygga ut, Mayday funktion sett på Kindle Fire, tablett familj, är Salesforce införa en SOS-för-Apps funktion avsedd för utvecklare att ta och bygga in egna program för att rada upp omedelbar mobilt stöd.

Många av de nya försäljnings Cloud1 och service Cloud1 funktioner (t.ex. nya Smarter Agent Console) kommer att rulla ut denna månad genom Salesforce vinter release.

Salesforce SOS för appar, till exempel, finns nu i privat beta-läge, men prissättningen kommer inte att tillkännages förrän dess allmänna release. Service Cloud smartare Agent Console är redan allmänt tillgängliga och ingår med Service Cloud användarlicenser. Tjänsten Cloud1 prissättning börjar på $ 65 per användare och månad.

Ytterligare funktioner tänkt att följa under våren frigör februari nästa år.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin