Samsung Galaxy Alpha hands-on: Not 4 design i metall i små övertygande formfaktor

Samsung kommer att hålla sitt nästa uppackad händelse den 1 mars och det är troligt att vi kommer att se Galaxy S6. Rykten tyder Samsung kommer att använda metall, liknande vad vi ser på Not 4 och Not Edge.

Samsung Galaxy Alpha har en passform och finish liknar Note Edge, men i en mycket mer fickan storlek. Jag hoppas att vi se några av de designelement från Galaxy Alpha på nästa kärnan Samsung Galaxy smartphone, speciellt efter att ha använt en Galaxy Alpha för den senaste veckan.

Jag har hört bra saker om Samsung Galaxy Alpha och har sett det i bilder, men jag var inte alls beredd på hur kompakt det visade sig vara. Det är mindre än min Sony Xperia Z3 och bara lite längre än mitt extremt fickan 2013 Moto X.

Metallram i anmärkningen 4 imponerade på mig i slutet av förra året så jag var mycket glad över att se denna samma design funktionen på Galaxy Alpha, även inklusive de beefed hörnen. Den blanka fasade kanter på den vita modellen ger den en hög klass ser liksom.

Ryggen är helt avtagbar och ger tillgång till utbytbart batteri och nanosim-kortplats. Det finns ingen microSD-kortplats för utökad lagring, men enheten kommer med 32GB integrerat minne som ska tillgodose behoven hos de flesta människor.

Specifikationer för Samsung Galaxy Alpha inkluderar en 4,7 tums 720×1280 Super AMOLED skärm, 2,5 GHz quad-core Snapdragon 801 processor, 2GB RAM, 32 GB internt lagringsutrymme, 12 megapixel kamera, 2,1 megapixel fronten mot kameran, och 1860 mAh batteri. Dimensioner av Samsung Galaxy Alpha är 5,23 x 2,58 x 0,26 inches och 4,03 uns.

Samsung Galaxy Alpha har specs nästan matcha andra flaggskepp enheter, men i en formfaktor vi inte längre se från tillverkare. Pulsmätaren saknas från baksidan, det finns ingen microSD-kortplats, och displayen har en lägre upplösning än dagens flaggskepp. Dessa är alla avvägningar jag är ombord med och formfaktor bara kan inte vara beat.

Min fru har en Samsung Galaxy S5, men när jag visade henne Galaxy Alpha hon ville ersätta S5 med Alpha. Tyvärr är Galaxy Alpha inte tillgänglig på T-Mobile.

Samsung Galaxy Alpha kör Android 4.4.4 vid denna tid, men bör få en klubba uppdatering inom en snar framtid. TouchWiz har avskalad betydande så att du får en upplevelse som liknar Note 4 och not Edge.

Tyvärr har AT & T en hel bärare appar förinstallerade på Samsung Galaxy Alpha. Dessa inkluderar Myat & T, AT & T Locker, AT & T Navigator, AT & T Live, AT & T Mail, AT & T Mobile Leta, Mobile Hotspot, mobil-TV och mer.

Samsung Galaxy Alpha har en 720×1280 skärm, men vid 4,7 inches det fortfarande ser fantastiskt. Enheten är extremt lyhörd och jag såg aldrig någon nedgång eller fördröjning när du använder Galaxy Alpha.

Jag kan inte säga tillräckligt om design och formfaktor. När du håller den, kan du ha en tuff tid att gå tillbaka till en 5+ tums bildskärm med marginellt bättre specifikationer. Samsung Galaxy Alpha är definitivt en anordning för skjortfickan eller främre byxfickan.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Om du köper en Samsung Galaxy Alpha från AT & T, för närvarande tillgänglig gratis med AT & T Därefter $ 49,99 med en standard två-års kontrakt, och $ 612,99 utan årskontrakt. AT & T erbjuder också en speciell bunt på Samsung Tab 4 8,0. Du kan få denna fängslande tablett gratis när du lägger till din Samsung Galaxy order och registrera dig för en tvåårig plan. De två år dataabonnemang kräver att du betalar $ 14,99 per månad för delad dataåtkomst.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Hårdvara

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

programvara

Erfarenheter och avslutande tankar