Samsung Galaxy Note 2 att anlända i Storbritannien inom några dagar

Samsung Galaxy Note II, som kommer med Android Jelly Bean från get-go, kommer att drabba brittiska uttag på måndagen, har företaget avslöjat.

Den andra versionen av den, populära hybridtablettsmartphone, kommer att börja säljas på den koreanska hårdvaru tillverkarens egen butik i Westfield Stratford köpcentrum i London, liksom i “alla stora nätverk”, Samsung sade i sitt meddelande på tisdag.

Liksom sin föregångare, den, är dimensionerad någonstans mellan en smartphone och en tablett, och kommer med en 5,5-tums skärm, Galaxy Note II. Hybriden är också ovanligt att för en del av dess funktioner, bygger det på en penna – S Pen – för inmatning, snarare än finger swipes på en kapacitiv pekskärm.

Införandet av den ursprungliga Galaxy Note var en stor framgång – vi lyckats skapa en helt ny kategori och fortsatte med att sälja mer än 10 miljoner enheter globalt “Simon Stanford, den lokala chefen för telekom och nätverk för Samsung, sade i ett uttalande . “Med Galaxy Note II, vi inte bara att expandera kategorin vi också utvecklas tekniken.

Liksom att uppgradera till, Android 4.1, har Samsung gett nya förmågor till enhetens pennan. S Pen tillåter nu folk att förhandsgranska e-postmeddelanden genom att sväva över dem och göra telefonsamtal genom att göra gester, till exempel. Antecknings II är också något tunnare, skiftar skärmens bildförhållande från 16:10 till 16: 9 och ersätter originalets 1,4 GHz dual-core chip med en 1,6 GHz quad-core.

Ingen officiell UK prissättning gavs för Galaxy Note II, som kommer i 16GB, 32GB och 64GB versioner. Men ett antal återförsäljare online notering planer nätverk och fristående kostnad för enheten, som de kan börja sälja en dag efter den första lanseringen.

Återförsäljare kryddnejlika laddas £ 528 för ett SIM-fri 16GB versionen av hybriden, som kommer i grått och vitt. Konkurrent Phones4U listar en rad planer från Vodafone, T-Mobile, Orange och O2. Till exempel är Galaxy Note II gratis på en 24-månaders O2 planen med obegränsade texter, samtal och 1 GB data, kostar 41 £ per månad, eller på en 24-månaders Vodafone abonnemang med 2 GB data vid 42 £ per månad .

Uppdatering: Galaxy Note II är nu till försäljning i Storbritannien, ta reda på här var att få den, och hur mycket det kostar.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien