Samsung Galaxy S6 omdöme: Superb skärm och bra kamera gör det till den bästa Android ännu

Smartphone marknaden har satt in ett förutsägbart mönster: på våren, runt april kommer Samsung att lansera sin senaste Galaxy S, sedan någon gång på hösten, runt september, Apple kommer att presentera en ny iPhone.

Apple och Samsung var att bygga på framgångarna i den andra, framåt långsamt mot skapandet av något slags ideal luren. Du kan se det som ett parti schack, där varje avancerar olika tekniker (en större skärm här, stöd för NFC där) i avsikt att säkra seger över den andra.

Många skulle hävda att Apples iPhone nyligen har fått övertaget, särskilt efter antagandet av större skärm som var den främsta fördelen med Samsungs Galaxy S sortiment. Samsung har också tenderat att skohorn flera tekniker och möjligheter i sina enheter i hopp om att något kommer att fånga konsumenternas uppmärksamhet – bara för att allt irritera många av dem i stället.

Men med Galaxy S6 Samsung verkar ha hittat sitt förtroende igen – att skära ned på onödiga röran för att skapa en utmärkt användarupplevelse som framhäver de bästa aspekterna av hårdvara och mjukvara.

Det är något av en överraskning eftersom, särskilt med företagsanvändare i åtanke, vid första anblicken S6 verkar ha ett antal begränsningar jämfört med förra årets Galaxy S5: batteriet är mindre (2,550mAh kontra 2,800mAh) och kan inte vara bort, det tillåter inte expansionen lagring via Micro-SD-kort och är inte vattentät. Som sådan, för avancerade användare som behöver ringa i duschen hela dagen lång, S6 kan anses ett steg bakåt. Men många andra kommer att bli imponerad.

Framifrån S6 ser inte mycket annorlunda till S5, men samtidigt som designen inte har ändrat material har gått fastigheterna. Växla till metall från plast och införa ett glas tillbaka i stället för den gropiga plasten i S5 bidrar till att ge den nya telefonen att korrekt flaggskepp känner, men oundvikligen allt glas gör det något av ett fingeravtryck magnet.

Ändå finns det inget sätt att dölja kameralinsen, som fortfarande sticker ut på baksidan av chassit – även om du kommer sannolikt vara villig att förlåta detta med tanke på kvaliteten på bilderna den levererar (mer om detta senare).

Det är lätt i handen på 138g, men känns inte särskilt ömtåliga eller böjbar. Trots detta har jag varit mycket försiktig med min recension modell från EE och titta på några av dessa S6 drop-test och valnöts krossa videor (ja, verkligen) kan mycket väl ha dig sprita ut för ett skyddsfodral ganska snabbt.

För mig ger material uppgradering S6 till standard när det gäller smartphone utformning, men inte uttrycka det före det övriga fältet (eller iPhone, som liknar). Och behålla som ärvt Galaxy S utseende innebär att S6 är en liten dowdy satt vid sidan av S6 Edge, som är den i särklass mer glamorösa av de två telefoner tack vare sin böjd skärm. Du kan se både i galleriet ovan och jämför själv (vår galax S6 Edge recension).

I korthet är det S6 Edge den modell du vill köpa själv, medan S6 är ett din chef faktiskt kommer att betala för.

Även imponerande, är hårdvaran på många sätt bara en ram för den anmärkningsvärda skärm – en 5,1-tums Super AMOLED skärm med en upplösning på 2560 med 1440 pixlar, vilket innebär en häpnadsväckande 576 pixlar per tum (ppi). I jämförelse, packar iPhone 6 1334 med 750 pixlar i en 4,7-tums skärm för 326ppi. Specifikationer är inte allt, naturligtvis, men det är en bra indikation på hur allvarlig Samsung handlar om att ta en ledande här. Allt som allt har S6 förmodligen den bästa skärmen jag har sett på en smartphone.

På andra håll, även om S6 är inte den första Galaxy har en fingeravtryckssensor, är genomförandet här mycket solid. Sensorn tog kanske 30 sekunder att registrera varje finger och har utvecklats väl, upplåsning i de flesta fall på första försöket, oavsett några ganska slumpartat finger och tumme placering på min sida.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Om du byter från iPhone, kommer de kapacitiva knapparna längst ner på skärmen (för nyligen använda program och en bakåt-knappen) tyckas märkligt i början, men snabbt bli mycket användbar.

Den 16-megapixel kamera som skjuter ut på baksidan av telefonen är en av S6: s standout element – något så hög kvalitet på en smartphone är bara den senaste huvudvärk för den fristående digitalkamera marknaden.

Kameran är snabb att öppna (Samsung hävdar 0,7 sekunder för att starta) och levererar fantastiska bilder med en begränsad mängd väsen (se exempel bilderna nedan). En snygg touch: pulssensorn på baksidan fungerar som knapp för att ta selfies.

Ett stilleben, fattas av Galaxy S6,. Steve Ranger

hårdvaran

På nedåtsidan var batteriets livslängd bara tillräckligt. Det var verkligen tillräckligt för att få igenom den genomsnittliga dagen, men märkbart mindre än förväntat, tack vare den mindre batteri och läcker display. Avancerade användare kan befinna sig ängsligt inspektera batterinivån mot slutet av dagen.

Londons ikoniska Shard byggnad i solen, som ses av S6,. Steve Ranger

På uppåtsidan kan S6 ladda snabbt – Samsung hävdar upp till 1,5 gånger snabbare än tidigare modeller. Jag tyckte att jag kunde få från under 10 procents laddning till nästan full i drygt en timme. Så medan du kan nå för laddaren lite tidigare, kommer du också att koppla bort den igen snabbare. Samsung hävdar fyra timmars användning av en 10-minuters laddning. Trådlös laddning stöds också, vilket bör ge dig ett annat bekvämt alternativ att hålla den mindre batteriet laddat.

programvaran

alternativ

slutsatser

Samsung Galaxy S6: specs

Samsung Galaxy S6: pris

S6 körs på Android 5.0 (Lollipop). Mycket har gjorts av Samsungs omfamning av Googles “Material Design” filosofi och strategi verkar vara att minimera svälla, vilket gör att de verkligt intressanta funktioner för att lysa igenom lite mer. Det är relativt lätt att minimera program eller funktioner som du inte vill använda (även om du inte nödvändigtvis kan ta bort dem från systemet helt).

En relativt triviala irritation är att en vänster känga på startskärmen kommer att dra upp blädderblock, som jag fann mindre än bra. Och Android kan fortfarande upplevas som mycket behövande jämfört med iOS: så många appar bräkande om triviala meddelanden kan snabbt bli bär, trots att de är lätta att tystas. Företagsanvändare kan välkomna införandet av Microsofts OneDrive och OneNote, plus standard utbud av Google Apps (Gmail / Drive / Kartor och mer).

Alternativet Multi Fönstret är praktiskt om du försöker att jonglera appar – hitta en del information på nätet och skicka e-post, till exempel, eftersom det tillåter dig att ha två program öppna på skärmen samtidigt. Och Samsungs 14nm, 64-bitars Exynos okta-core SoC håller allt zippa längs mycket smidigt faktiskt.

Du kan hitta Samsung Pay spännande, men om du inte är i Korea eller USA kommer du inte att kunna piska ut telefonen för att betala för något ännu.

En potentiellt praktiskt lokala tillägg – i Storbritannien på EE nätverket (andra kommer sannolikt att följa) – är S6 förmåga att automatiskt växla till samtal via Wi-Fi i frånvaro av en cellulär signal. Detta kan vara till nytta om du är på ett tåg med wi-fi, eller i ett kontor som vanligtvis har en dålig mobil signal. Jag har testat detta och det fungerar bra, även på ett tunnelbanetåg (så länge du är på plattformen och inte i en tunnel).

När det gäller inmatningsmetoder beträffar, jag är ett fan av Swype tangentbord, som (med lite övning) Jag tycker att om det snabbaste (och roligaste) sättet att skriva – vida överlägsen ett fysiskt tangentbord, till exempel .

Men om du gillar att prata med din telefon, lider Samsungs S Voice dåligt i jämförelse med Google Nu, vilket är också ombord som standard. Jag hittade S Voice mycket svårare att vakna upp och mycket långsammare att reagera än Google Nu. Det fungerade relativt väl i ett tyst rum, men när det var mer bakgrundsljud Jag fann det mycket svårare att väcka telefonen med hjälp av röstkommandon.

Min kollega Matthew Miller har gjort en djupare analys av detta med S6 Edge och jag måste hålla med sin bedömning. Kanske, i likhet med fingeravtrycksläsare, kommer nästa generation av röststyrning vara bättre. Fortfarande, för de flesta människor är det sannolikt att förbli en nyhet snarare än en vanlig inmatningsmetod.

Apples iPhone 6 är Galaxy S6 uppenbara rival och de två telefoner är nära matchas. HTC One M9 är en annan kandidat, medan LG: s G4, förväntas senare denna månad, är efterlängtad. Som ett wildcard, om produktiviteten är ditt fokus, skulle BlackBerry passet en helt annan syn på ett flaggskepp företag luren.

För S6 är mindre absolut mer. Uppgradering till metall och glas, para ihop en stor skärm med en utmärkt kamera och samtidigt effektivisera utseendet och känslan av programvaran innebär att Samsung har kommit fram till den bästa Android smartphone för årets nio första månader. De är i behov av extra svala kanske vill betala för S6 Edge, men för många S6 kommer att vara mer än tillräckligt smarta. För en alternativ syn kolla expert översyn här.

• Mått 143.4mm x 70.5mm x 6,8 mm

• Vikt 138g

• Färger vit pärla, svart safir, guld platina, blå topas

• Lagring 32/64 / 128GB

• Display 5,1-tums Quad HD-skärm, 2,560×1,440 bildpunkters upplösning vid 577ppi. Super AMOLED

• Operativsystem Android 5.0 Lollipop

• Bakre kamera 16 megapixel

• Främre kamera 5 megapixel

• Processor Quad 2.1GHz + Quad 1,5 GHz Exynos okta-core ansökan processor

• Sensorer accelerometer, ljus, gyroskop, närhet, kompass, barometer, fingeravtryck, hall, HRM

• Anslutningar 802.11 a / b / g / n / ac wi-fi (2,4 / 5 GHz), Wi-Fi Direct, mobil hotspot, Bluetooth 4.1, USB 2.0, NFC

• Batteri 2,550mAh, med snabb trådlös laddning, vilket ger fyra timmars användning efter 10 minuters laddning

• Trådlös laddning WPC1.1 (4.6W Output) & PMA 1,0 (4.2W) kompatibel

• Ytterligare funktioner Samsung Pay, Microsoft Apps (OneDrive 115GB för två år, OneNote), Google Mobile Services

£ 599,99 (. Inkl moms, £ 499,99 ex moms.) Med 32 GB lagringsutrymme

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner